imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple: Boldog 春节-t! | Rövidfilm


Idén február 5-én veszi kezdetét a kínai újév, ennek kapcsán pedig az Apple összerakott egy megható ünnepi hangulatú filmet, természetesen iPhone XS-sel rögzítve.

A kínai újév, vagy más neveken holdújév, tavaszünnep nevével ellentétben nem csak Kína, hanem Kelet-Ázsia számos másik országának is legnagyobb ünnepe az évben, körülbelül az emberiség negyede tartja. Időpontja évről évre változik január 21. és február 21 között, idén február 5-ére esik (érdekes módon a lakosság is csak onnan tudja, hogy mikor lesz az adott évben az ünnep, amikor kiadják a hivatalos naptárakat).

És bár lehet, hogy az ünnepek eltérnek, az anyukák a világ minden pontján anyukák maradnak. Ez pedig többek közt egyet jelent azzal, hogy a világ minden táján bucira rakott csomagokkal ruházzák fel gyerekeiket, amikor azok elmennek otthonról. Nem kifogás, hogy nem vagy éhes, nem kifogás, hogy van otthon kaja – az otthoni, az mégis csak otthoni.

Az Apple most ezt a gesztus ötvözte a tavaszünnep hangulatával, amikor elkészítette a The Bucket című kisfilmet Jia Zhangke rendezésében, természetesen végig iPhone XS-sel videózva. Érdemes megnézni a bő 6 perces videót, mert egyrészt a látvány is gyönyörű, másrészt a történet is tényleg megható.

A kisfilm apropóján feltöltöttek két tutorial jellegű behind-the-scenes videót is.

Persze ne legyünk naivak, nyilván arra megy ki a játék, hogy növeljék az eladásokat az ázsiai piacon is, mindenesetre ez egy egészen kulturált módja az efféle marketingnek.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!