imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Car koncepció


Az utóbbi hónapokban sorra érkeznek a különféle forrásokból származó információk, melyek azt erősítik, hogy az Apple egy autón dolgozik. Szorgos designerek pedig elkezdtek gondolkozni, hogy vajon milyen lesz az Appe Car.

A Carwow csapata olyan koncepciót készített aminek a láttán csak annyit mondhatunk: ide vele!

Apple-Car-threequarter-front_0 Unknown Unknown-4

Elnézve a képeket, egészen jó munkát végzett a tervező, a külső és a belső designt is igen aprólékosan kidolgozta, bár a belső képen a kormány elég érdekesre sikerült. Elképzeltek pár műszaki adatot is a képek mellé. Szerintük az Apple Car tisztán elektromos üzemű lesz, 250 lóerővel, 400 Nm-es nyomatékkal, 500 kilométeres hatótávval és 4 óra alatt teljesen feltölthető akkumulátorral.

Unknown-7 Unknown-3

Természetesen ezek az adatok teljesen légből kapottak, mint ahogyan az is, hogy mindössze három színben lesz megvásárolható. Sőt azt is kijelenthetjük, hogy ha egyszer tényleg autógyártásra adja a fejét az Apple, akkor egyáltalán nem ilyen autók gördülnek majd ki a gyárakból.

Unknown-5

A képeken látható autó inkább tűnik egy luxus sportautónak, ennek megfelelően igen drága lenne. A koncepció készítői 50 000 dolláros árat saccoltak az általuk elképzelt autónak, de viszonyításképp még a legolcsóbb Tesla Model S is nettó 75 000 dollárról indul, ennek tükrében pedig nehéz elképzelni egy ennyire hi-tech autónál az 50 000 dolláros árat.

Sokkal valószínűbb, hogy ha az Apple tényleg beszáll az autós bizniszbe, akkor inkább egy olyan autót kezd el gyártani ami szélesebb réteg számára is elérhető. Persze itt nem arra gondolunk, hogy pár ezer dollárért lehet majd Apple autónk, inkább az i3-at és az i8-as BMW-t hozhatnánk fel példaként. A fenti koncepción egy BMW i8 kategóriás autó látható, ami 50 millió forint, de sokkal valószínűbb, hogy az Apple inkább egy BMW i3 szerű, negyed ekkora összegbe kerülő autón gondolkozik. Ezt az elméletet erősíti egyébként az is, hogy az Apple már tárgyalt a BMW-vel, egy esetlegesen i3 alapokra épülő autó gyártásáról.

A legtöbb elemző egyébként 2020-ra várja az Apple Car bemutatását, addig azért sok víz lefolyik még a Dunán, így még az is könnyedén megeshet, hogy az egész autós projektet dobják a kukába, ahogyan már megannyi projekttel megtette korábban az Apple. Gondoljunk csak vissza az évek óta rebesgetett Apple TV-re.

Korábbi fontosabb cikkeink Apple Car témában:

BMW i3 alapokra épül majd az Apple autója?

Autós tesztpálya után érdeklődik az Apple

Az Apple Tesla-mérnökkel erősíti a „Special Projects” csapatot

Autóakkumulátor-gyártó perli az Apple-t

Önvezető elektromos autón dolgozik az Apple?

iPad Mini

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!