imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple – Coherent felvásárlás: jobb Apple Maps?


Az Apple már számos céget vásárolt fel, hogy ezáltal fejlesszék az Apple Maps alkalmazásukat és a helymeghatározás pontosságát, továbbá, hogy egy erős csapat dolgozzon a fejlesztéseken. A cég szombaton a Coherent Navigations nevezetű céget vette meg. A San Franciscoban található vállalatot 2008-ban alapították a Stanford és a Cornell mérnökei, és a cég fő profilja a nagy pontosságú helymeghatározás és navigáció volt.

A Coherent Navigations által fejlesztett technológia annyira fejlett, hogy képesek voltak 3 méteres pontossággal megadni a jeladó egység helyzetét a térképen. Éppen ezért nem véletlen, hogy a cég olyan partnerekkel rendelkezett, mint a Boeing és az Iridium. Utóbbi egy 66 aktív műholddal rendelkező, műholdas telefonhálózattal foglalkozó cég. Ez jelenleg az egyetlen cég, amely a föld teljes egészét lefedi a műholdaival (beleértve a sarkvidéket és az óceánokat is). Az utóbbi időben viszont a Coherent Navigations teljesen új fejlesztésekbe is belekezdett a robotika és az önvezető autók terén. Sőt, a cég az amerikai Védelmi Minisztériumnak is dolgozott már.

Az Apple időről időre felvásárol kisebb technológiai újításokat fejlesztő cégeket, de általánosságban nem osztjuk meg a jövőbeni céljainkat és terveinket

Ez a rövid nyilatkozat olvasható az Apple válasz e-mailjében, amit a cég a New York Times megkeresésére írt. Az viszont egyelőre tisztázatlan, hogy melyik szolgáltatását és hogyan fogja fejleszteni a cég. Amire igen nagy esély van, hogy a helymeghatározás pontosságát fogja a technológia növelni az eszközökben, ezáltal javítva az összes alkalmazást iOS-en. A fejlesztés elősegítené, hogy minden alkalmazásban gyorsabban és pontosabban kapjuk meg a helyzetünket. A lefedettség is nőne valószínűleg, így sehol nem kell majd attól tartanunk, hogy nem lesz aktív műholdas kapcsolat.

cover_maps

Már sokszor irtunk arról, hogy a NOKIA HERE szolgáltatása eladósorba került, amely igen pontos térképadatokkal rendelkezik, és jobb lenne, ha az Apple Maps erre alapulna a jövőben és nem a Tom-Tom térképeire. A gyors helymeghatározással és a pontos térképekkel együtt az Apple Maps méltó konkurense lenne a Google térképeinek, hiszen a felhasználók jelentős része nem elégedett jelenleg az Apple Maps térképeivel, amely alkalmazás 2012 óta az iOS alapvető térképalkalmazása.

Forrás: New York Times

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!