imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Design Awards 2014: a díjazottak


A WWDC-n az új szoftverek és esetleges termékek bemutatása mellett az Apple kiosztja a fejlesztőknek a saját dizájnnal kapcsolatos díját, mely Apple Design Awards névre hallgat. A díjat minden évben olyanok kapják, akik az Apple szerint a dizájnt és a technológiát kreatív módon ötvözik. Nézzük az idei díjazottakat!

Sky Guide: View Stars Night or Day (iOS – 1,79 €)

Sky Guide A készülékünket az ég felé tartva automatikusan megnézhetjük milyen égitesteket, csillagképeket látunk éppen. Az alkalmazást több száz kézzel készült illusztrációval gazdagították, részletes leírást kapunk mindenről, nagy felbontású fotókkal. Minden funkció elérhető Wi-Fi, mobilhálózat és GPS nélkül is. A Sky Guide-ot a több évtizedes tapasztalattal rendelkező Fifth Star Labs csapat készíti. Nick Risinger felelős a dizájnért, Chris Laurel pedig a kódot írja. Chris több mint tíz éve fejleszt csillagászati alkalmazásokat, többek között a NASA és az Európai Űrügynökség számára is.

Cinemagraph Pro (OS X – WWDC akció: 21,99 €)

Cinemagraph Pro Videókból készíthetünk mozgó állóképeket. Ez elég érdekes megfogalmazás, de egészen egyedi hatást érhetünk el a Cinemagraph használatával: rögzíthetünk egy videót, majd beállíthatjuk, hogy a képnek csak egyes elemei mozogjanak, és ebből exportálhatunk egy egészen egyedi hatást keltő videót. A végeredményt Full HD és 4K felbontásokban is exportálhatjuk. A szoftver kihasználja az OS X-ben rejlő lehetőségeket, a Core Image és Open GL technológiákat a zökkenőmentes munka érdekében. Az alkalmazást a kanadai, torontói székhellyel rendelkező Flixel Photos csapat készíti, három Cocoa fejlesztővel. A díjat a technológia és művészet egészen egyedi ötvözéséért ítélte oda nekik az Apple.

Storehouse – Visual Storytelling (iPad – ingyenes)

Storehouse Fotók, videók és szöveg kombinálásával oszthatjuk meg legfontosabb élményeinket másokkal. Az intuitív és teljesen testre szabható elrendezésekkel egyedi módon mesélhetjük el történeteinket és oszthatjuk meg azokat másokkal a különböző közösségi csatornákon. A Storehouse 64-bites technológiával készült, és az alábbi iOS API-kat is kihasználja: UIView Snapshotting, TextKit, UIMotion Effects, Interactive View Controller Transitioning, NSURL Session, és NSProgress. A Storehouse Media egy tíz főből álló San Franciscó-i startup. Azzal a gondolattal alapították a céget, hogy az iPad nem csak a legjobb tartalomfogyasztó készülék a piacon, de a legjobb alkotóeszköz is. Küldetésük, hogy egy olyan szoftvert adjanak az emberek kezébe, amin keresztül gyönyörű és fontos történeteket mesélhetnek el.

Monument Valley (iOS – 3,59 €)

Monument Valley Vezesd végig a néma hercegnőt egy egészen egyedi fantáziavilágon az M.C. Escher munkássága által ihletett építményeken. A grafikai megjelenítés nem hagy kívánnivalót maga után, a tipográfia és a rajzok gyönyörűek, a Brian Eno stílusában készült zene pedig tökéletesen illeszkedik a hangulatba. Nem egy tipikus puzzle-játék, annyi szent. A közel 10 éve alapított ustwo Studio mára globális céggé nőtte ki magát irodákkal az Egyesült Államokban, Egyesült Királyságban és Svédországban. Céljuk a lenyűgöző felhasználói élmény elérése, melyhez az iOS-t találták a legmegfelelőbb platformnak. A nyolc főből álló londoni csapat, mely ezt a játékot készítette, évekig kísérletezett különböző iOS alkalmazásokkal.

Threes! (iOS – 1,79 €)

Threes! Egy apró puzzle-játék, mely szépen lassan a fejedre nő. Ugyan csak számokat kell párosítanunk, de hihetetlenül addiktív játékmenetet biztosít a Threes. A kezelőfelületre fordított gondos figyelemnek köszönhetően az egyes kockák saját érzelmekkel és hangulattal rendelkeznek. Az ügyes hangeffektek és az elragadó zene tovább fokozzák az élményt. A Sirvo három tagja, Asher Vollmer (programozó, Los Angeles), Greg Wohlewend (grafikus, Chicago) és Jimmy Hinson (zenész, Dallas) távolról dolgoznak együtt. A több száz e-mailből álló beszélgetések végén olyan játékot sikerült létrehozniuk, mely minden apró részletében igazi kényeztetés a szemnek és a fülnek.

DEVICE 6 (iOS – 3,59 €)

DEVICE 6 Egy szürreális játék, melyben a leírt szavak a narrátorod és a térképed. A DEVICE 6-ban a forma követi a narrációt, a megjelenés pedig túlmutat a játékokban, könyvekben és alkalmazásokban megszokottakon. Összefonja a történeteket a térképekkel, a kirakósokat a novellákkal, és magával rántja a játékost a technológia és idegtudomány misztikus világába. A nyitóképernyőtől az utolsó fejezetig folyamatos élmény. A svédországi Malmőben bejegyzett Simogo stúdiót Simon Flesser és Magnus „Gordon” Gardebäck alapították 2010-ben. Írókkal és zeneszerzőkkel dolgoznak együtt, hogy különböző területekről kapjanak inspirációt és szerezzenek tapasztalatokat.

Blek (iOS – 2,69 €)

Blek Gyűjtögess színes köröket egy mozgó vonallal és kerüld el a fekete lyukakat! Röviden ennyiben lehetne összefoglalni ezt a játékot, de ezzel nagyon leegyszerűsítenénk a helyzetet. A Blek kreatív módon ötvözi a képzeletet, művészetet, mozgást és személyiséget egyetlen puzzle-játékban. Minimalista, modern művészetre hajazó dizájnjával a Blek tökéletesen bemutatja, milyen lehetőségek rejlenek egy érintőkijelzőre készült játékban. A kunabi brother cég nem sokkal első játékuk, a Blek sikere után alakult Ausztriában. Davor Mikan zenében utazik, szoftveres algoritmusokat készít zeneszerkesztéshez és -manipuláláshoz. Denis Mikan programozó és történetíró.

Leo’s Fortune (iOS – 4,49 €)

Leo's Fortune Találd meg az aranyadat ellopó ravasz és titokzatos tolvajt egy hatalmas kaland során. Ez a bonyolult és részletes játék a játékkonzolok legjobb tulajdonságai hozza el a mobil világba. Egyszerű és kreatív kezelőszervekkel mozoghatunk a gyönyörűen megrajzolt fantáziavilágban a mohás erdőn át a kalózvárosba. A 64-bites játék lenyűgöző grafikával rendelkezik, és kihasználja az OpenGL ES, Texture Streaming, Background Fetch, OpenAL, Localizations, Game Center, és iCloud technológiákat, valamint támogatja a külső kontrollereket. A 1337 és a Senri csapatok közös céljuk alapján találtak egymásra: ez a határok feszegetése a mobiljátékok terén. Johan Knutzen és Shahrouz Zolfghari alkotják a Senri szoftverfejlesztő céget, míg Anders Hejdenberg és Karin Bruér játéktervezők a 1337-nél. Mind a négyen svédek.

Day One (Mac – 8,99 €)

Day One Dokumentáld az életed úgy, ahogy megéled. A naplóírás egyszerűbb, mint valaha ezzel a könnyen használható, letisztult, és elegáns alkalmazással. Egyszerűen rendszerezhetünk fotókat és emlékeket, a bejegyzéseinket pedig jelszóval védhetjük. Az alkalmazás automatikusan rögzíti az olyan statisztikákat, mint például a helyszín és az időjárás, és könnyedén kereshetünk hashtagekkel és kulcsszavakkal. Paul Mayne-t, a Bloom Built egyik tagját nagyapja régi naplói ihlették meg, mikor 2011-ben elkezdte a projektet. A cég azóta héttagúvá bővült, akik egytől-egyik elkötelezettek az elegáns kódok és letisztult dizájn irányába.

Yahoo News Digest (iPhone – ingyenes)

Yahoo News Digest A nap legfontosabb hírei egyetlen helyen összegyűjtve. Az alkalmazás minden hírt több különböző forrásból gyúr össze, majd a legfontosabb információkat „atomokban” jeleníti meg. Az atomok idézeteket, képeket, videókat, részvényárfolyamokat és Wikipedia bejegyzéseket is tartalmazhatnak. A gyors és letisztult, minimalista kezelőfelület többek között a Core Animation és UIViewController API-kat használja. A Yahoo News Digestet egy 12 fős csapat készítette a Yahoo!-n belül, a kaliforniai Sunnyvale-ben. Tavaly is elhozhattak egy Apple Design Awards díjat, akkor a Yahoo Weather alkalmazásért.

PanoPerfect (iOS – ingyenes)

PanoPerfect A két, diákoknak kiosztott díjból az egyiket ez a panorámaképeket megosztó alkalmazás nyerte. A képfolyamba kerülő panorámákat a felhasználók követhetik, kommentelhetik és like-olhatják, ezekről az interakciókról pedig push értesítéseket küld az alkalmazás. Az Explore részen pedig a Föld minden pontjáról feltöltött panorámák között böngészgethetünk. Amint meglátta az iOS panorámafunkcióját a 2012-es WWDC-n, Nate Chiger (HalfPeeled LLC) egyből összeállt Coulton és Brandon Ventóval (TwoBros), és megalkották ezt az elragadó panorámaalkalmazást.

Teachley: Addimals Adventure (iPad – ingyenes)

Teachley Az Addimal egy szórakoztató és elragadó tanító alkalmazás gyerekek számára. Színes, érthető és könnyedén használható, pont olyan, amire egy óvodás és első-második osztályos gyereknek szüksége van. A Teachleyt Dana Pagar, Rachael Labrecque, és Kara Carpenter egyetemi hallgatók alapították a Columbia Universityn, ahol a gyerekek tanulási folyamatait kutatják. Azért készítették az alkalmazást, hogy megkönnyítsék és színesebbé tegyék a tanulást az osztálytermekben. Ők a második, diákoknak kiosztott díj nyertesei. Forrás és képek: Apple. Borítókép: Pixelmator.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!