imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Design Awards 2016: a díjazottak


A WWDC első napján nem csak a szokásos indítóelőadás a program, hanem többek között kiosztják például az Apple Design Award díjakat, melyeket minden évben az Apple által kiválasztott legszebb és leginnovatívabb alkalmazásoknak ítélnek oda. Íme a 2016-os nyertesek!

Complete Anatomy (iPad)

Complete Anatomy

A 3D4 Medical alkalmazása kifejezetten orvostanhallgatóknak illetve orvosoknak készült, és anatómiát tanít egészen újszerű módon. 2K és 4K felbontású textúrákkal borított 3D modelleket láthatunk benne az emberi testről, melyeket valós időben renderel az app – igazi ereje így elsősorban az iPad Prón jön elő. A díjat a részletekre való odafigyelésért, a letisztult kezelőfelületért és a kiváló minőségű tartalomért ítélte oda az Apple.

Complete Anatomy

 

Streaks (iPhone, Apple Watch)

Streaks

A Streaks egy to-do alkalmazás, ami segíteni szeretne jó szokásokat elsajátítani. Elegáns, egyértelmű, nagyszerűen illeszkedik az iPhone-ra és az Apple Watch-ra. Ez utóbbi nagy mértékben támaszkodik az értesítésekre, van saját komplikációja és a Taptic Engine-ben rejlő lehetőségeket is kihasználja, ráadásul csak akkor piszkál az intelligens időzítésnek köszönhetően, amikor úgy gondolja, hogy nem zavar. Az Apple a nagyszerű megjelenés, letisztultság, és a tökéletes Apple Watch implementáció miatt választotta a győztesek közé a Zervaas Enterprises appját.

Streaks

 

Zova – Personal Trainer (iPhone, Apple Watch, Apple TV)

Zova

A Zova egy fitneszalkalmazás, ami arra a meglátásra épül, hogy az életminőségünkön nagy mértékben javíthat a rendszeres testmozgás. A letisztult dizájnnal rendelkező app és a benne videók próbálnak erre az útra terelni. Az Apple TV-verziót kifejezetten a nagy képernyőkre tervezték, egyedi videolejátszót tartalmaz, és jól kihasználja a távirányítót. Az Apple elsősorban ezek miatt, és a jó megvalósítás miatt ítélte oda a díjat.

Zova

 

Frame.io (iOS)

Frame.io

A frame.io videókon dolgozó csapatoknak segít a hatékony együttműködésben. Az Apple indoklása szerit azért kapták a díjat a fejlesztők, mert egy valós problémára nyújtottak elegáns megoldást. Emellett támogatja az olyan megoldásokat, mint az Auto Layout, Dynamic Type, 3D Touch Quick Actions, és Peek and Pop. Ráadásul teljesen Swiftben íródott, és nagyszerű Final Cut Pro X integrációval rendelkezik.

Frame.io

 

Ulysses (Mac, iPad, iPhone)

Ulysses

A The Soulmen GbR alkalmazása kifejezetten kreatív íróknak, tanulóknak, újságíróknak és bloggereknek készült. A letisztult kezelőfelület mögött egy igazán sokoldalú szövegszerkesztő alkalmazás lapul, mely segít a lényegre koncentrálni az írás minden szakaszában. Támogatja a Dark Mode-ot és a teljes kijelzős módot, iOS-en a Split View-t, a 3D Touch-ot, a Slide Overt, Spotlightot, megosztásokat, vagyis gyakorlatilag minden új technológiát ami elérhető az Apple operációs rendszereiben.

Ulysses

 

Chameleon Run (iPhone, iPad, Apple TV)

wwdc2016-screenshot-chameleon-run_2x

Az első játék a díjazottak között! A Noodlecake Studios Inc. appja egy úgynevezett „auto runner”, színekkel megbolondítva. A tvOS-en nagyszerűen használja ki a Siri Remote nyújtotta lehetőségeket, iOS-en pedig a Multi-Touch technológiát. Az Apple imádta a játék grafikáját, a vizuális effekteket, a nagyszerű zenét és a hangeffekteket, valamint a szuperintuitív irányítást.

Chameleon Run

 

Lara Croft GO (iOS)

Lara Croft GO

Ki ne ismerné a Tomb Raider sorozatot? De hogyan lehetne egy ilyen ügyességi-akciójátékot átültetni egy érintőkijelzős telefonra? Úgy, hogy egy körökre osztott puzzle-játékot csinálunk belőle! Az egyszerűen elsajátítható és könnyen kezelhető játékba gyorsan bele lehet rázódni, de annál nehezebb a mesterévé válni és letenni. A látványos grafikáért a Metal technológia felel, Multi-touch a kezelés, van Game Center támogatás és iCloud szinkronizáció.

Lara Croft GO

 

INKS. (iOS)

INKS.

Most jut eszembe, hogy idén nem is tippeltem meg a lehetséges Apple Design Award nyerteseket. Ha viszont mégis így tettem volna, akkor az INKS. biztos rajta lett volna a listán. A méltán híres Lumino Cityt fejlesztő State of Play csapata által fejlesztett INKS. egyszerre ötvözi a klasszikus flipperek, az ügyességi játékok és a puzzle-ök egyes elemeit, hogy a végeredmény egy rendhagyó és egyedi játék legyen.

INKS.

 

Auxy Music Creation (iOS)

Auxy

Az Auxy egy olyan zeneszerkesztő alkalmazás, ami több mint 4000 ötcsillagos értékeléssel rendelkezik. Az Apple szerint ez a letisztult kezelőfelületnek, nagy teljesítménynek, modern megjelenésnek, és a Core Audio mély integrációjának köszönhető. Az alkalmazás teljes egészében Swiftben íródott és ügyesen kihasználja a 3D Touch nyújtotta lehetőségeket is.

Auxy

 

djay Pro (iPad, Mac)

djay Pro

Az algoriddim GmBH alkalmazása egy kicsit kakukktojás, ugyanis 2011-ben már kaptak egy Apple-féle dizájndíjat. Ez persze nem akadályozta meg őket abban, hogy továbbfejlesszék a djay Pro alkalmazást, ami azóta szebb, jobb, gyorsabb, sokoldalúbb lett. Ha valaki használ ilyen típusú appokat, annak biztos nem kell bemutatni az iOS-en is az asztali gépekre tervezett appokat megszégyenítő szoftvert.

djay

 

Linum (iPhone)

Linum

Az Apple Design Awardson minden évben két, diákok által fejlesztett alkalmazást is díjaznak. Idén az egyik ilyen Joaquin Vila ingyenes puzzle-játéka. A letisztult, minimalista játékban minél kevesebb lépésből kell megoldanunk a feladatokat, egy idő után pedig a nehézség is elég magas szintre emelkedik. A Linum többek között olyan technológiákat használ, mint a UIView animációk, a CoreData, a StoreKit és a ReplayKit.

Linum

 

Dividr (iPhone)

Dividr

A kategória másik nyertes alkalmazását Josh Deichmann, Patrick Pistor és Erik Lydick fejlesztette. Egy szórakoztató kétdimenziós arcade játékról beszélünk, melyet teljesen Swiftben írtak, és a 3D Touch technológiát is nagy mértékben használja.

Dividr

Forrás: Apple.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!