imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple dolgozók láthatták először a Tesla kihívóját


Még a bemutató előtt láthatták az Apple-nél azt az autót, ami vélhetően a Tesla vetélytársa lehet a jövőben – legalábbis erről árulkodik Henrik Fisker tweetje, amit egy fotóval spékelt meg, ahogy a büszke startup tulajdonos az új fenevaddal pózol.

Az Apple munkatársai sosem titkolták, hogy bizony nagyon kedvelik a Teslát, illetve azt a hozzáállást és jövőképet, amiben Elon Musk a cég CEO-ja nagyon is hisz. Tim Cook egy korábbi interjújában említést is tett arról, hogy milyen nagyszerűnek tartja az elektromos járműveket. Érthető, hiszen az Apple is az élmezőnyben van a zöld megoldások terén.

Bámulatos élmény, mikor nem kell leállnod a benzinkútnál, vagy tölteni bármit is az autódba. Majd meglátjuk, ez mégis merre visz el minket. Most nem egy termék szempontjából beszélünk arról, hogy mit fogunk tenni a jövőben.


Persze nem a Tesla az egyetlen cég, amely luxus elektromos autókban utazik. Például egyből itt van a Fisker, amely az EMotion névre keresztelt járgányával a Tesla S modell kihívója szeretne lenni a jövőben. Henrik Fisker, a cég CEO-ja nemrégiben egy képet posztolt a Twitterre az új modellel, ami önmagában nem lenne nagy szám, hiszen előtte is láthattunk már képeket a készülő EMotionról. Azonban az üzenetet elolvasva és jobban megnézve a képet hamar kiderül, hogy Fisker első útja egyenesen Cupertinóba vezetett.

Nagyszerű emberek találkozása San Franciscóban a Fisker EMotionnel. Csekkoljátok az új weboldalunkat: fiskerinc.com


Igen, a háttérben az Infinite Loop látható, az Apple főhadiszállása. Vajon mi dolga volt Fiskernek az Apple-nél? Tim Cook a már említett interjúban egyértelműsítette, hogy autonóm technológián dolgoznak az Apple-nél, amit később a közlekedésben is felhasználnának – akár az EMotiont is ez vezérelhetné.

Az autonóm rendszerekre fókuszálunk. Ez egy alapvető technológia, ami szerintünk nagyon fontos. Minden mesterséges intelligencia projektünk alapja és tulajdonképpen a legösszetettebb is mind közül…Óriási kavarodás van a láthatáron. Három különféle változási irányunk van, ami nagyjából ugyanabban az időintervallumban valósul meg.


Egyébként a Fisker új modellje igazi aszfaltszaggató lesz a maga 260 kilométer per órás végsebességével és 640 kilométeres hatótávjával. Papíron az autót 200 kilométerre elegendő árammal lehet majd megtankolni mindössze 9 perc alatt. Ezért a prémium szedánért 35 millió forintot kell majd kicsengetnie annak, aki ilyet szeretne, illetve már foglalhatunk is magunknak egyet 2000 dollár fejében. Lehet, hogy pár Apple-ös már elő is jegyzett magának egyet.

Forrás: 9to5mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!