imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Apple a Microsofttal közösen dolgozik egy projekten


Az Apple és a Microsoft mindig is nagy riválisok voltak, hiszen két piacvezető óriásról van szó. Az más kérdés, hogy már voltak közös projektjeik eddig is, például az Office előbb jelent meg iPad-re, mint Surface-re, de az, hogy közös hardveren és az azt mozgató szoftveren is közösen dolgoznak, az mindenkit meglep.

Az embereknek először az volt gyanús, hogy az Apple hivatalos weboldala egy negyed óráig nem volt elérhető, minden bejelentett frissítés nélkül. Majd később az oldalon megjelent egy új logó, ami eddig nem volt jelen. A “Microsoft Partner” nevet azoknak a cégeknek adják, akikkel a Microsoft közösen dolgozik, vagy a szoftverekhez olcsóbban juthatnak hozzá, mert a termékeiket nagy mennyiségben használják. Az, hogy az Apple kitetette a logót, persze sok ember fantáziáját megindította és pletykák ezrei lepték el, főként az amerikai és kínai webfórumokat. Persze, sokat nem kellett várni a hivatalos bejelentésre egyik félnél sem.

micros

(…) a két cég közös megállapodásra jutott, (…) az év hátralévő részében az Apple és a Microsoft közösen fog dolgozni egy projekten, külön erre a célra kihelyezett munkaállomáson. (…) a célunk egy olyan teljesen egyedi operációs rendszert alkotni a hozzá tartozó hardverrel, ami minden felhasználó igényét kielégíti és a piac bármelyik területén megállja a helyét. Terveink szerint az árazás is a lehető legmegfelelőbb lesz minden felhasználó számára.

A bejelentés arra nem tért ki, hogy mi lesz így a most készülő Windows 10-el, vagy arra, hogy akkor most mi lesz az évek óta működő Mac OS X-el. Amit biztosan tudunk, hogy az épülő személyi számítógépben Intel processzorok lesznek, és a Windows halott vágányon lévő Singularity projektjéből szeretne a két cég kiindulni. A kihelyezett munkaállomásokon az első fázisban felhasználók felméréseit gyűjtik be és elemzik. A felhasználói élményeket egyébként akár otthonról is megoszthatjuk majd, hiszen a következő frissítésekben a két cég el fog helyezni egy üzenetet, ami megkérdezi, hogy ki akarjuk-e tölteni az ezzel kapcsolatos tesztet. Amennyiben igennel válaszolunk, egy weboldalon értékelhetjük egyes szolgáltatások fontosságát egy operációs rendszerben.

Bármi is fog kisülni a dologból, az biztos, hogy időigényes lesz, ezért a rendszer megjelenésére még nem is mondtak semmi konkrétat. Az biztos, hogy az Apple és a Microsoft közös projektjének a gyümölcse egy szinte tökéletesen használható személyi számítógép, egyszerű jól átlátható kezelő felülettel és rengeteg még nem látott funkcióval.

Megosztó kérdés, melyik cég operációs rendszere a jobb, vagy hogy melyik tablet a jobb, és az is megosztó, hogy melyik gyártó telefonja használható jobban. Sőt ez a cikk is megosztó lehet, mert talán már sokan rájöttek, hogy “ja… tényleg április elseje van”, bár lehet, hogy valakinek ez csak most esik le. Mindenesetre reméljük, ha mást nem, jót szórakoztatok a cikken, vagy azon, hogy először elhittétek!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!