imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple-fanok vs. Microsoft-fanok – infografika


A Business Insider gondolt egyet, és egy viszonylag érdekes, bár inkább mókás infografikát készíttetett a Rankerrel: arra voltak kíváncsiak, miben különbözik egy átlagos Apple-rajongó és egy átlagos Microsoft-rajongó ízlése. Nem mondom, hogy az eredmény minden elemében meglepő, de azért vannak benne érdekes dolgok.

Rengeteg előítélet kering nem csak az interneten, úgy általában a világban is az Apple-felhasználókról: vakon megvesznek bármit, amiről az Apple azt mondja nekik, hogy jó, birkák, stb. stb., mindenki ismeri ezeket. Persze nekik is megvan a véleményük az átlagos Microsoft-rajongóról: igazából céges droidok akiknek semmi szépérzéke nincs. Ne is menjünk bele ezekbe a vitákba most, nézzük meg a „kutatást”!

A Rankerről annyit érdemes tudni, hogy több millió szavazat alapján korrelációkat találtak az Apple- és Microsoft-fanok cég iránti lojalitása és bizonyos márkák előnyben részesítése között. A különbségek pedig szignifikánsak, vagyis ha a nagy átlagról beszélünk, tényleg különböző ízlése van a két tábornak. Úgyhogy fogták a 20 millió adatot, és összegyúrtak belőle egy infografikát a leglátványosabb különbségekkel.

Az nem meglepő, hogy az Apple-fanok az egyéb „menő” márkákat részesítik előnyben, mint például a Starbucks és a GAP, a Microsoft táborát erősítők pedig inkább az IBM és Yahoo-szerű dolgokat kedvelik. Az sem meglepetés, hogy az Apple-fanok utálják a Samsungot, a microsoftosok Nike iránti ellenszenvét viszont nem tudom hova tenni.

Van itt kedvenc édesség is, Apple-oldalon a Rolo nevű karamellel töltött bonbon lett a befutó, az ablakos rendszereket kedvelők körében pedig a 3Musketeers csokis szelet lett a favorit. Én egyiket sem kóstoltam még, és egyik sem tűnik olyan nagy számnak, de érdekes, hogy ebben az esetben is van kimutatható különbség.

Rolo vs. 3Musketeers. Kép forrása: Wikipédia.
Rolo vs. 3Musketeers. Kép forrása: Wikipédia.

Ki hol szeretne dolgozni? Az apple-ösök szerint a Facebook a menő munkahely, a másik oldal pedig a Dellt jelölte meg „cool”-ként, ami mondjuk megint csak érdekes eredmény számomra. Az almás oldalon a Google-t nyilván nem merték behúzni.

Ha sorozatról van szó, az Apple-fanok Breaking Badet néznek, a Microsoft-fanok pedig Egy rém rendes családot, amit meg is értek, nekem is jobban tetszik az előző, bár nem tagadom meg az utóbbit sem. A filmeknél érdekes, én a Keresztapát és a Ponyvaregényt is nagyon szeretem, bár ha belegondolok, hogy egy kicsit a Surface Pro 3 is tetszett…

Ha kíváncsiak vagytok, kinek melyik celebcsaj jön be, és melyik a leggonoszabb cég, akkor görgessétek végig a grafikát! Aztán persze nehogy komolyan vegyétek. :)

Ranker Apple vs Microsoft

Szerinted tényleg meg lehet különböztetni így a két tábort? Netán magadra ismertél?

Forrás: Business Insider.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!