imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az októberi Keynote meghívói

Kövesd velünk az eseményeket!

Apple ID készítése gyerekek számára


Ahogy egy 13 évnél fiatalabb gyermek nem regisztrálhat magának Facebook fiókot, úgy az Apple sem engedélyezi a saját Apple ID használatát. Ennek elsődleges oka a felügyelet nélküli App Store-os vásárlások megelőzése. A Családi megosztás segítségével ezeket a hatáskörünk alá vonhatjuk.

Mindenki tudja, hogy egy 10 éves számára nem jelent akadályt egy Apple fiók regisztrálása. Éppen ezért a tiltás nem mindig kifizetődő, de ha picit okosabbak vagyunk akkor egyszerűen csak a felügyeletünk alá helyezzük az okoseszközök használatát. Családi megosztással készíthetünk felügyeleti fiókot, amivel a 13 év alatti családtagokat is regisztrálhatjuk. Ezzen keresztül magunk engedélyezhetjük az App Store vásárlásokat, illetve beállíthatunk helymegosztást is a gyermekek készülékén.

Először is izzítsuk be a Családi megosztást! Ezen keresztül a családtagok megoszthatják egymással az aktuális helyzetüket, közös Apple Music fiókot használhatnak, vagy eloszthatják egymás között az iCloud előfizetésbe foglalt felhőtárhely mennyiséget. Utóbbiról itt értekeztünk korábban, ha használod és ismered már a Családi megosztás funkciókat akkor nyugodtan görgess lejjebb, hiszen neked már csak néhány lépés van hátra az új fiók regisztrálásáig.

A Családi megosztás szerkesztéséhez lépj be a Beállításokba, legfelül koppints a nevedre, majd a Családi megosztás opcióra. A Családtag hozzáadása lehetőséggel állíthatunk be új gyerek fiókot. Adjuk meg a gyermek születési dátumát, fogadjuk el a felhasználási feltételeket (értelemszerűen ez a szülőre hárul, nem a gyerekre), majd hozzuk létre az új Apple ID-t. A fiókhoz tartozó jelszót jobb, ha a gyerek is, illetve a szülő is megjegyzi nehogy belefussanak egy készülék tiltásba.

A következő lépésben beállíthatjuk a helymegosztást. Ennek segítségével hozzáférhetünk a fiókhoz tartozó eszközök pozíciójához is. Így mindig megbizonyosodhatunk róla, hogy a megbeszélt helyen van a gyerek és nincs veszélyben. Ha ezt megtettük, akkor visszakerülünk a családtagok felsorolásához. Ezt követően állítsuk be a Vásárlások megosztását is. Itt oszthatjuk meg a hozzárendelt fiókokkal a bakkártya használatot. Gyerek Apple ID esetén ez különösen hasznos, hiszen vásárlás előtt mindig engedélyt kér az App Store a host fióktól a vásárlásra.

Azért is előnyös ez a lehetőség, mert apu hozzárendelheti anyut vagy fordítva, így nem kell több bankkártyával sakkozni, mindenki ugyanazt a fizetési lehetőséget tudja használni. Ez hasonlóképpen működik az Apple Music és a már említett iCloud tárhelymegosztás esetén is.

Kifutó MacBook Pro modellek

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!