imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple ID készítése gyerekek számára


Ahogy egy 13 évnél fiatalabb gyermek nem regisztrálhat magának Facebook fiókot, úgy az Apple sem engedélyezi a saját Apple ID használatát. Ennek elsődleges oka a felügyelet nélküli App Store-os vásárlások megelőzése. A Családi megosztás segítségével ezeket a hatáskörünk alá vonhatjuk.

Mindenki tudja, hogy egy 10 éves számára nem jelent akadályt egy Apple fiók regisztrálása. Éppen ezért a tiltás nem mindig kifizetődő, de ha picit okosabbak vagyunk akkor egyszerűen csak a felügyeletünk alá helyezzük az okoseszközök használatát. Családi megosztással készíthetünk felügyeleti fiókot, amivel a 13 év alatti családtagokat is regisztrálhatjuk. Ezzen keresztül magunk engedélyezhetjük az App Store vásárlásokat, illetve beállíthatunk helymegosztást is a gyermekek készülékén.

Először is izzítsuk be a Családi megosztást! Ezen keresztül a családtagok megoszthatják egymással az aktuális helyzetüket, közös Apple Music fiókot használhatnak, vagy eloszthatják egymás között az iCloud előfizetésbe foglalt felhőtárhely mennyiséget. Utóbbiról itt értekeztünk korábban, ha használod és ismered már a Családi megosztás funkciókat akkor nyugodtan görgess lejjebb, hiszen neked már csak néhány lépés van hátra az új fiók regisztrálásáig.

A Családi megosztás szerkesztéséhez lépj be a Beállításokba, legfelül koppints a nevedre, majd a Családi megosztás opcióra. A Családtag hozzáadása lehetőséggel állíthatunk be új gyerek fiókot. Adjuk meg a gyermek születési dátumát, fogadjuk el a felhasználási feltételeket (értelemszerűen ez a szülőre hárul, nem a gyerekre), majd hozzuk létre az új Apple ID-t. A fiókhoz tartozó jelszót jobb, ha a gyerek is, illetve a szülő is megjegyzi nehogy belefussanak egy készülék tiltásba.

A következő lépésben beállíthatjuk a helymegosztást. Ennek segítségével hozzáférhetünk a fiókhoz tartozó eszközök pozíciójához is. Így mindig megbizonyosodhatunk róla, hogy a megbeszélt helyen van a gyerek és nincs veszélyben. Ha ezt megtettük, akkor visszakerülünk a családtagok felsorolásához. Ezt követően állítsuk be a Vásárlások megosztását is. Itt oszthatjuk meg a hozzárendelt fiókokkal a bakkártya használatot. Gyerek Apple ID esetén ez különösen hasznos, hiszen vásárlás előtt mindig engedélyt kér az App Store a host fióktól a vásárlásra.

Azért is előnyös ez a lehetőség, mert apu hozzárendelheti anyut vagy fordítva, így nem kell több bankkártyával sakkozni, mindenki ugyanazt a fizetési lehetőséget tudja használni. Ez hasonlóképpen működik az Apple Music és a már említett iCloud tárhelymegosztás esetén is.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!