imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple-képregény fejlesztőknek az appok elfogadásáról


Köztudott, hogy az Apple minden alkalmazást ellenőriz, mielőtt az megjelenhetne az App Store-ban. Ez korábban viszonylag hosszú időbe telt, mióta azonban Phil Schiller felügyeli az online alkalmazásboltot, jelentősen felgyorsult a folyamat. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne kellene betartani az App Store szabályzatát, ami néha nem is olyan egyértelmű.

A hétfői WWDC nyitóelőadás után a State of the Union és a 15. Apple Design Awards díjátadón is tájékoztatták a fejlesztőket, hogy változnak a szabályok, és egy új útmutatót is kiadtak. No de mi a helyzet, ha nincs kedvünk átolvasni a kiegészítő szabályzatok nélkül is közel 7000 szavas dokumentumot? Talán ha képregényben olvashatnánk a legfontosabb szabályokról, akkor mindenki szívesebben megnézné ezeket – gondolhatta az Apple, és az elképzelést tett követte.

Az Apple Design Awards végén ugyanis bejelentették, hogy összeálltak az iOS-re és Apple TV-re képregényolvasó-alkalmazást fejlesztő Madefire-rel, hogy egy 36 oldalas képregényben foglalják össze az App Store legfontosabb szabályait, melyekre figyelniük kell a fejlesztőknek ha alkalmazást szeretnének kiadni. A „sztori” öt fejezetre tagolódik, mindegyiket más és más rajzoló készítette, így a stílusuk is különböző. A fejezetek és rajzolóik: Biztonság – Mark Simmons, Teljesítmény – Ile Wolf és Luján Fernández, Üzlet – Shari Chankhamma, Dizájn – Ben Jelter, Jogszabályok – Malcolm Johnson. A borítót Dailen Odgen tervezte.

App Store képregény

A képregény egy bevezetővel indul, amiben elég világosan, sőt, már-már nyersen fogalmazza meg az Apple a legfontosabb tudnivalókat, például:

Ha az appodról látszik, hogy néhány nap alatt lett összetákolva, vagy hogy ez az első gyakorlásod, és csak menőzni akarsz a haverjaid előtt azzal, hogy bekerült az App Store-ba, akkor készülj fel, hogy visszautasítjuk. Rengeteg komoly fejlesztőnk van, akik nem akarják, hogy amatőrök között szerepeljenek a minőségi alkalmazásaik.

App Store képregény

Az egész képregény hasonló stílusban készült, vagyis elég világosan próbálja elmagyarázni a szabályokat. A 25. oldalon, ami a spammel foglalkozik például ezt olvashatjuk, miközben egy kietlen tájon egy robot, és az őt szerelő ember beszélgetnek:

Az App Store-ban már most is elég fingós, böfögős, zseblámpa és Káma-Szútra app van. A Store spammelése azzal járhat, hogy eltávolítunk a fejlesztői programból.

App Store képregény

Noha persze a képregény elsősorban a fejlesztőknek készült, és sok helyen csupán egy az egyben a tényleges szabályzat szövegét olvashatjuk, ha másért nem, a rajzokért bárkinek érdemes lehet végigpörgetni. Innen tölthető le. Nem ez az első ilyen próbálkozás egyébként, Robert Sikoryakot már rajzolt hasonlót az iTunes felhasználási feltételeiből – igaz az nem „hivatalos kiadvány”.

Forrás: 9to5Mac.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!