imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Apple-lel az alaszkai aranyláz nyomában


Az Apple a héten jelentette be, hogy partnerségre lép a RESOLVE nevű non-profit szervezettel, annak érdekében, hogy még környezettudatosabb módon bányászhassák az eszközeikben felhasznált aranyat.

Az Alaszka-Yukon régióban számtalan kisebb és nagyobb bányászati egység található, melyek aktívan termelnek ki aranyat az USA számára. A folyók és források medrei mellett elhelyezkedő bányász telepeken még az 1890-es években lezajlott aranyláz maradékai után kutatnak.

Ugyanezen a területen fut keresztül 12 csendes-óceáni lazacfaj útvonala, melyek a veszélyeztetett fajok listáján is helyet kaptak. Ezeken az útvonalakon haladnak végig a halak ívási időszakban, szaporodási helyeik pedig gyakran egybe esnek az aranykitermelő telephelyekkel.

A lazachús épp olyan értékes, mint az arany. Épp ezért a kitermelő telepen dolgozók számára is az egyik legfontosabb és megóvandó környezeti tényezőként szolgálnak. A kitermelést végző vállalatok pedig tökéletesen látják, milyen nyomokat hagyott az emberi kéz a természeten a nemesfémek utáni hajsza során.

A RESOLVE, nonprofit szervezet különleges kapcsolatokat alakít ki, a leginnovatívabb módon próbálnak megoldani fontos természeti kérdéseket. A bányászatot jelen esetben összekapcsolták a folyók és források támogatásával, hogy élhetőbb környezetet biztosíthassanak a térség halainak.

Ennek érdekében a vállalat bevezette a “Salmon Gold” programját, melyben helyi kitermelők és a kormány ügynökségei is együtt dolgoznak azon, hogy visszafordítsák mindazt a kárt, amit a híres-hírhedt bányászati láz okozott a térségben.

De hogy jön a képbe az Apple? Hát úgy, hogy az okoseszközök készítése során több féle nemesfémet is felhasználnak, köztük aranyat is. A RESOLVE-val kötött új partnerkapcsolat jegyében idén ősztől már Salmon Gold kerül a vállalat által gyártott eszközökbe.

Paula Pyers, az Apple Supplier Responsibility ágazatának vezetője így nyilatkozott:

Ahogy egyre inkább növeljük az újrahasznosított anyagok használatát, úgy keresünk újabb és újabb innovatív lehetőségeket az arany környezetbarát kitermelésére. A fenntartható kitermelésben úttörő Tiffany-val alakított partnerség és a RESOLVE által kitermelt Salmon Gold igen jó példája annak, merre is fejlődhet az iparág.

A RESOLVE már három lelőhely helyrehozását is megtervezte idénre az Alaszka-Yukon térségben, a következő nyárig pedig újabb helye kerülnek fel a térképükre.

Forrás: Newsroom

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!