imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Parkolóadatokkal bővül az Apple Maps


A Parkopedia több mint 40 millió parkolóhelyet tart nyilván világszerte, vagyis elég komoly adatbázissal rendelkeznek. Velük kötött megállapodást az Apple, így a szolgáltatásban megtalálható parkolóházak az Apple Maps rendszerében is megjelennek a jövőben.

A Parkopedia egy sajtóközleményben jelentette be, hogy mostantól együttműködnek az Apple-lel, így az online szolgáltatásban megtalálható 75 országban (Észak- és Dél-Ameriákban, Ázsiában és Európában, köztük Magyarországon) nyilvántartott több mint 40 millió parkolóhely szépen lassan az Apple térképein is feltűnik.

 

A Parkopedia adatbázisa Budapest belvárosáról.
A Parkopedia adatbázisa Budapest belvárosáról.

Eddig is tartalmazott parkolóházakat az Apple Maps, ezekről azonban közel sem érhettünk el annyi információt mint amennyit a Parkopedia tartalmaz, például a nyitva tartást, az árszabást, a fizetési módokat, magassági limiteket vagy egyes esetekben akár valós idejű telítettséget. Az Apple Maps-ből a Parkopedia linkre kattintva átjuthatunk a szolgáltatás weboldalára vagy az alkalmazásba, ahol mindezeket az adatokat elérhetjük, sőt a támogatott helyszíneken még parkolóhelyet is foglalhatunk.

Apple Maps Parkopedia

Arról nem szól a bejelentés, hogy pontosan mikorra kerül át az egész adatbázis az Apple rendszerébe, nekünk a Macen futó Térképek alkalmazásban már megjelentek a parkopediás ikonok és linkek, iPhone-on azonban egyelőre nem tudtuk előcsalogatni őket, csak ha konkrét keresést indítottunk a parkolási lehetőségekre, és akkor sem jelent meg az összes találat – cserébe iOS 10 alatt kék P-betűs ikonokkal jelzi a helyeket a Térképek. Valószínűleg ami késik, az nem múlik, tehát érdemes később megnézni, mi a helyzet.

Apple Maps Parkopedia

Christina Onesirosan Martinez, a Parkopedia marketingigazgatója ezt nyilatkozta a kiadott sajtóközleményben:

Örömünkre szolgál, hogy részletes információkkal szolgálhatunk 75 ország több mint 40 millió parkolóhelyéről az Apple Maps felhasználók számára. Ez egy nagyon fontos mérföldkő a Parkopedia számára. Jelentős jelenléttel rendelkezünk az otthoni és az autóipari felhasználók esetében is, és a mostani együttműködés lehetőséget biztosít arra, hogy innovatív megoldások sokaságát hozzuk el.

Eugene Tsyrklevich, a Parkopedia vezérigazgatója hozzátette:

Világszerte sok millió autóst érünk el azzal, hogy az Apple Maps felhasználóknak nyújthatunk parkolással kapcsolatos szolgáltatásokat, a technológiánkkal segítve őket abban, hogy hatékonyan és időben érjék el úti céljukat.

Forrás: Parkopedia via MacStories.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!