imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Music-exkluzív lesz Pharrell Williams új száma


Beindult a daráló: alig 5 nap múlva indul az Apple új zenei streaming-szolgáltatása, az Apple Music, illetve ehhez kapcsolódóan a Beats 1 online rádió és a Connect zenei közösségi hálózat. Ahogy pedig az lenni szokott, záporoznak az ezzel kapcsolatos hírek és bejelentések, a marketinggépezet zakatol.

Mi a recept, ha szeretnél hangos sikerrel elindítani egy új zenei szolgáltatást? Fogj egy világszerte nagyon híres és népszerű előadót, és egyezz meg vele, hogy a következő számát kizárólag a te szolgáltatásodon keresztül tegye elérhetővé. Pontosan erre készül az Apple és Pharrell Williams is, ugyanis az amerikai énekes és zenei producer új, Freedom című száma az Apple Musicon debütál jövő kedden.

A hírt először Pharrell tette ki Twitterre és Facebookra egy 15 másodperces részlettel, majd az Apple Music hivatalos Twitter-csatornáján is megjelent:

A szám amúgy különösebb csinnadratta nélkül feltűnt már a WWDC prezentáción is, ez volt hallható ugyanis a Beats 1 egyperces reklámvideójában is – még azt is bejelentik benne, hogy ez egy új szerzemény Pharrelltől, szóval lehet, hogy csak nekünk kerülte el a figyelmünket akkor. A premier ez alapján talán a Beats 1-on várható, amit egyébként az ingyenes próbaidőszak után is bárki díjmentesen hallgathat majd.

Érdekes kérdés és próba lehet, hogy mennyire tud sikeressé válni egy új dal úgy, hogy egy alapvetően csak egy fizetős szolgáltatáson keresztül érhető el először – az is igaz, hogy három hónapig most mindenki ingyenesen meghallgathatja majd. Az internet mechanizmusát ismerve persze valószínűleg nem sokáig tart az „exkluzivitás”, hanem rövid idő alatt ide-oda feltöltik a Freedomot, köztük a népszerű videómegosztó oldalakra is. A Tidalnek pont ugyanez volt a problémája a szolgáltatás saját exkluzív tartalmaival kapcsolatban.

Pharrell egyébként a tegnapi Cannes Lions Nemzetközi Reklámfesztiválon a Drum riporterének – virágnyelven – beszélt egy kicsit a Taylor Swift és Apple között kialakul nézeteltérésről is:

Taylor Swift nagyszerű dolgokat tett a zennéért és a művészetért – ahogyan az Apple is. Nem arról van szó, hogy kinek van igaza, hanem arról, hogy mi a jó. Nagyon jó időszak ez a zene számára.

Forrás: The Verge, Cult of Mac. Borítókép eredetije: We Are Movie Geeks.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!