imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Music, a komolyzene otthona


Ha minőségi klasszikus zenét szeretne hallgatni az ember, feltehetően nem az Apple Music-hoz fog kapni elsőre. Pedig érdemes, főleg mostantól, hogy a legnevesebb kiadó indít saját szekciót a szolgáltatáson belül…

Lássuk be, hiába elérhető meglehetősen sok komolyzenei album a különböző streamingszolgáltatóknál, azért egyértelműen nem ez a fő profil. Nem véletlenül nem egy Bach „nóta“ bömből az AirPods-ból az Apple Music reklámok alatt…

Ettől függetlenül persze van egy jelentős réteg, akik igenis szívesen hallgatnának klasszikus zenét ezeken a modern platformokon is. Na, nekik lesz kíváló az Apple Music új komolyzenei részlege, amit nem más, mint a nagynevű Deutsche Grammophon fog kurálni.

A német kiadót tényleg maga a gramofon feltalálója, Emile Berliner alapította még 1898-ban. Több mint 100 éves története alatt pedig tényleg megkerülhetetlen szereplőjévé vált a klasszikus zenének, egyike a legnagyobb neveknek. Ha valakitől tehát, akkor tőlük érdemes elfogadni a zenei ajánlásokat.

Amik egyébként valamikor a héten fognak megérkezni az Apple Musicba. Ha minden igaz a felfedezés fül alatt lesz majd megtalálható a kiadó által kurált lejátszási lista, amely az ígéretek szerint rendszeresen frissül majd különböző tartalmakkal.

Például úgynevezett vizuális albumokkal, amelyek nem csak auditív, hanem vizuális élményben is részesítik majd a műkedvelőket. Ilyen lesz többek között Charles-François Gounod Rómeó és Júliája, amelyet a 2008-as salzburgi Music and Drama Festivalon láthatott a nagyérdemű.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!