imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Music reklámok jelentek meg a Giphy-ben


Ha 2016 nem volt eléggé a gifek éve, akkor 2017 már biztosan az lesz. Az Apple új szintre emelte a marketing fogalmát: teleszórta Apple Music logóval ellátott képekkel a Giphy-t. Valószínűleg ez sokaknak nem fog tetszeni, ennek ellenére remek reklámfogás a közösségi média működését tekintve.

Tegye fel a kezét az, aki az elmúlt egy évben nem küldött vagy kapott gifet Messengerben. Na ugye. Hát ezért zseniális ötlet Apple logókkal megszórni a világ legelterjedtebb gif küldő platformját. A feltöltött képek pedig egyenesen a Twitteren landolnak, ahogy az történt első alkalommal a Harry Styles dokumentumfilm promózása kapcsán is, és vélhetően a jövőben még jópár alkalommal így fog történni. A fiatal énekes legújabb albumának bemutatója alkalmával készült a rendhagyó doksi, amely az új lemezének munkálatai dolgozza fel: a dolog érdekessége, hogy a film Apple Music exkluzív tartalom.

A gif pedig zseniális módja annak hogy az Apple közérthetően és a lehető leggyorsabban eljutassa a felhasználókhoz az infót, melyből szinte minden kiderül. Most komolyan, mit ne lehetne elmondani pár másodpercben egy pop énekesről készült filmről? A cég ezen kívül további 84 egyedi gifet töltött fel a Giphy-re, amik mind az Apple Music egyedi tartalmaiból származnak: nem csekély marketing siker lenne mémet faragni egy-egy rövid videóból.

A Giphy szinte már szerves részét képezi az iPhone-oknak, közvetlenül a billenytűzetről is elérhető az App Store-ból elérhető alkalmazás segítségével, és jelen van a legfontosabb közösségi felületeken is, mint a Facebook vagy a Twitter. Az oldalra bárki tölthet fel egyéni gifeket, így akár az Apple is, ha úgy tartja kedvük – és nekik most nagyon úgy tartja. Kíváncsian várjuk, a rivális cégek mikor szállnak be a gif háborúba, ha lesz ilyen egyáltalán.

Forrás: Apple Insider

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!