imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Pay-jel vett valaki James Bond járgányt rekordáron


Az Apple Pay legújabb gigarekordere telefonja segítségével happolta el álmai autóját a többi licitáló elől.

Több szempontból is rekordnak számít az 1 milliós dolláros tranzakció, de ne rohanjunk ennyire előre. Tehát a napokban egy férfi a Coys of Kensington veterán autó kiállításon járt, amikor megpillantotta álmai autóját: egy 1964-es Aston Martin DB5-öt. Ez az autó sokaknak ismerős lehet, hiszen egy ugyanilyen szerepelt (legutóbb) a James Bond Skyfall című filmben. Szóval az úriember pár nap gondolkodás után biztosra akart menni, hogy le ne maradjon erről a csodás járgányról, ezért rányomott a Vero nevű alkalmazásban a „buy now” feliratra. Ekkor még valószínűleg nem sejtette, hogy történelmet írt.

After-the-iCloud-Fiasco-Will-you-Trust-Your-Wallet-to-Apple-Gallery-458291-3

Hogy tiszta sor legyen, a Vero egy közösségi média platform, amiben 3 csoportba tudjuk kategorizálni a kontakjainkat: Közeli barátok, haverok vagy ismerősök. Ez alapján kiválaszthatjuk, hogy kivel mit szeretnénk megosztani, ami (nekem legalábbis) kísértetiesen hasonlít a Google + szolgáltatáshoz, illetve ezt Facebookon is megtehetjük, igaz kicsit kacifántosabb módon. A Vero egy funkciójaként alkalmazáson belül vásárolhatunk is, többek között veterán autókat, ha nagyon feszítené a zsebünket a pénz.

gyyijzkdm5s3oaf38ek5

A rekordösszegű tranzakcióhoz visszakanyarodva, a vásárlást Apple Pay-jel, Touch ID-val, egy közösségi média app alkalmazáson belüli vásárlásaként hajtották végre. Ez így külön-külön és együttvéve egyaránt világrekordnak számít, és új dimenziót nyit a az online bankolás történetében. Ja, és természetesen veterán járművet sem vásároltak még ilyen módon soha.

A veteránok gyűtögetése teljesen lázba tud hozni, mint néhány más hasonló dolog. El vagyunk ragadtatva, hogy a Coys minket választott platformjaként, és ezáltal is kifejezi az oldtimerek felé érzett szeretetét.

-nyilatkozta Ayman Harir, a Vero CEO-ja.

Az új büszke tulajdonos elmondása szerint érezte, hogy kifut az időből, és hirtelen ötlettől vezérelve cselekedett, amivel két elkeseredett autógyűjtőt is sikerült beelőznie. Ezzel kikerülte és megspórolta a személyes üzletkötésre fordítandó időt. Bravó, Mr. Apple Pay!

Globális online bankolás

Az Apple-nek egyébként nem titkolt szándéka a teljes készpénzes fizetés visszaszorítása és a saját fizetési metódusuk előtérbe helyezése. Szerintük az emberek is szívesebben fizetnek elektronikusan, és szeretnének ők lenni a digitális átállás katalizátora. El is hisszük nekik, egyrészt, mert a vásárlások árából 0,15% őket illeti. Másrészt bizonyított tény, hogy bankkártyán keresztül sokkal többet és gyakrabban is költünk, amit az érintéses fizetés még gyorsabbá tesz.

apple-pay-e1421948572182-1940x1091

A szolgáltatás egyelőre Magyarországon még nem elérhető, de például Németországban éppen most vezetik be. Az Apple második negyedévi jelentése szerint egy év alatt ötszörösére nőtt az ApplePay-jel lebonyolított tranzakciók száma, és hetente nagyjából 1 millióval nő a rendszert aktívan használó userek száma a jelenleg 10 országban elérhető szolgáltatásban.

Forrás: Appleinsider és Digitaltrends

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!