imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Pay matricák mindenhol


Ugye ismerősek mindenkinek itthon is a Visa, MasterCard és Maestro kártyák logói? Mindenhol találkozunk velük, legyen szó arról, hogy elmentünk a madaras boltba nagybevásárlásra vagy csak leugrottunk két zsemléért a sarki boltba. Éppen ezek miatt a matricák miatt tudtuk régen, hol fizethetünk a kártyánkkal. És persze, mikor még nem volt kiépülve teljesen a kártyás fizetési rendszer – hogy bárhol bármivel fizethetünk –, nagyban kerestük a kártyánknak megfelelő matricákat.

Igaz Magyarországon még nem elérhető az Apple Pay fizetési módszer, és sajnos a közeljövőben nem is valószínű, hogy az lesz. De mégis, jó látni, hogy maga az egész rendszer fejlődik. Ha megnézzük az Apple hivatalos oldalát, akkor a lista egész hosszú már, ahol azok a boltok vannak felsorolva amelyek elfogadják ezt a fizetési alternatívát. A teljes listát itt éritek el.

Ha az ember figyelmesen nézi a listát, akkor látja, hogy jó pár franchise Magyarországon is nyitott már boltot (pl. Subway, McDonald’s), ezeknél a boltoknál nyilván előbb lesz Magyarországon is Apple Pay és persze nyilván az iSTYLE Apple Premium Reseller üzletekben is. A problémát nem is a boltok jelentik talán hazánkban, hanem magukkal a bankokkal kell majd az Apple ügyvédeinek a részleteket letárgyalni. De ez annyira messzinek tűnik, hogy talán még nem is érdemes róla beszélni.

Amerikában persze a rendszer már gőzerővel dolgozik, és a visszajelzések alapján úgy tűnik, a hétköznapi életben nagyon is praktikus, gyors és egyszerű fizetési módszer az Apple Pay. Az viszont, hogy melyik boltban lehet használni még nem épült be a köztudatba. Éppen ezért a boltok most lehetőséget kaptak, hogy az amennyiben lehet a boltban Apple Pay-t használni, akkor a többi matrica mellé a hivatalos Apple Pay elfogadóhely matricát is megrendelhessék és kitehessék. Ehhez a rendelőfelületet az Apple tegnaptól kezdve élesítette, és azóta már több száz üzlet rendelte meg vele a megfelelő piktogramokat.

apple-pay-decal-screenshot

Az Apple dizájnerei ebben az esetben nem épp úgy tűnik, hogy a maximumot hozták volna. Maga a matrica dizájnja számomra üres hatást ad vissza, ugyanis szerintem a matrica túl minimalista stílust képvisel. (Szerk: szerintem meg teljesen jó, messziről felismerhető – Handras.) Persze, ha bárki elém rakna egy lapot és egy ceruzát nekem is egyből a sima egyszerű logó jutna eszembe. Éppen ezért azzal magyaráztam magamnak az egyszerű letisztult matricát, hogy a Keynote óta az Apple Pay-re mindenki erre a logóra asszociál és ha ezt meglátja egész biztos vagyok, hogy tudni fogja, hogy miről van szó.

applepaylogo

Rendeléskor kétféle matricát kapunk egyébként, egyet a pénztárgépre, és egyet a bejáratra kell ragasztani. Utóbbi esetében még az is megvan szabva hogy 50 hüvelyk (~127 cm) magasságban legyen a matrica, a legjobb észrevehetőség érdekében.

apple_pay_storefront

Én személy szerint örülnék ennek a fizetési módszernek itthon is és remélem, hogy minél előbb elérkezik, mivel az Apple Pay tulajdonképpen a PayPass továbbfejlesztett változata.

iMagazin-cikkbe-istylcorvin-banner

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!