imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Pencil is érkezhet majd az iPhone-hoz?


Időről-időre felmerül, hogy milyen jó lenne, ha az iPad Próknál már bevált Apple Pencil működne az iPhone-okkal is. Lehet, hogy nincs is olyan messze az áhított cél, szabadalom legalábbis már van rá.

Biztosan mindenki ezerszer látta már a 2007-es iPhone bemutató elhíresült pillanatát, amikor Steve Jobs a Multi-Touch bevezetése előtt kicsit hergelte a népet egy iPhone-hoz járó érintőceruzával. Majd amikor a közönség már kezdett belelkesedni, az egészet lecsapta azzal, hogy mégis kinek kell érintőceruza, amikor vannak ujjaink is, amiket ráadásul jobb esetben még el sem hagyunk, szemben a ceruzával.

Mint tudjuk, azóta azért sok víz lefolyt a Dunán, és az Apple is meggondolta magát a kérdéssel kapcsolatban. Egyrészt az utóbbi időben már annyira nem iszonyodnak a könnyen elhagyható tartozékoktól (khm, jack-adapter az iPhone 7-hez, AirPods, khm); másrészt ugyebár az iPad Prók mellé Apple Pencil is vásárolható, ráadásul a termék kifejezetten jó is, szép is, hasznos is. Nem lenne tehát ördögtől való gondolat, hogy az iPhone-ok mellé is járjon valami hasonló.

Ezzel kapcsolatban Tim Cook egyszer már el is szólta magát:

Ha valaha láttad már, mire képes az Apple Pencil egy iPaddel, vagy egy iPhone-nal, akkor tudod, hogy tényleg hihetetlen.

Nos, Tim, nem, mi még nem láttuk, mire képes az Apple Pencil egy iPhone-nal, viszont kíváncsiak lennénk rá. Lehet, hogy már nem kell erre sokat várnunk, mivel a szabadalomvadász Patently Apple két új, frissen elfogadott vonatkozó kérelemre bukkant.

Nyilvánosságra került két új szabadalom az Apple-től a mai nap folyamán, amelyben az Apple Pencil okostelefonok kijelzőfelületén történő működését ecsetelgetik. A kérelem leírásában az Apple most először az iPhone-t is megemlíti, mint céleszközt. – írta a lap.

Az időzítés mindenesetre érdekes. Idáig miért nem említették meg soha az iPhone-t a hasonló szabadalmaknál? Vannak, akik úgy spekulálnak, hogy azért, mert az iPhone 8 5,8”-es kijelzője lesz az, amelyik már indokolttá teheti egy érintőceruza kiadását az iPhone-hoz. Ehhez például kiválóan illenek az iOS 11 olyan funkciói, mint például a weboldalak, képernyőmentések és hasonlók gyors, egyszerű jegyzetelési lehetőségei.

Na meg persze a kézírás felismerés sem egy mai találmány, és bizonyos esetekben hasznos lehet. Lásd mondjuk a Samsung Galaxy Note 8 promo videóját, amelyről tegnap már mi is megemlékeztünk.

Persze, mindenképpen gyanakvásra ad okot, hogy idáig egyik jóstól és beszállítótól sem hallottunk semmi erre utaló információt, így nem tűnik túl valószínűnek, hogy szeptemberben viszontlátunk valami hasonló megoldást. Ugyanakkor semmi nem zárja ki, hogy az év közben lassuló eladásokat ne dobják fel egy iPhone-ra szabott Apple Pencil kiadásával…

Forrás: 9to5mac

Az Apple Pencil jelenleg csak az iPad Prókkal kompatibilis, de azokkal viszont nagyon. Tényleg bámulatos, miket lehet kihozni belőle. Ha szívesen kipróbálnád te is, akkor most a korábbi iPad Prók akciós áraival simán kispórolohatsz magadnak egy Pencilre valónyit. És még egy tokra is marad pénzed.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!