imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Pencil támogatást kapnak az új iPhone-ok!?


Már két forrásból is érkezett hír a közelgő iPhone csúcsmodellek Apple Pencil támogatásáról. Vajon tényleg megvalósul a dolog vagy marad csak vágyálom marad?

Ezúttal a tajvani Economic Daily News szellőztette meg az iPhone-ok Apple Pencil támogatásának lehetőségét, de a hét elején már a szintén tajvani elemzőcég, a TrendForce is ugyanerről írt. Hozzá kell tenni, hogy egyik forrás sem tartozik a klasszikusan megbízhatóak közé, láttunk már elemzőcégeket csúnyán mellélőni az Apple kapcsán. Ezt a tényt eszünkben tartva nézzük tovább a hírt!

A lényeg, hogy állítólagos iparági informátorok szerint mind az iPhone X következő generációja, mind az iPhone X Plus néven emlegetett 6,5“-es OLED modell részesül majd a támogatottságban. Ebből egyben az is következik, hogy a jóárasított, 6,1 inches társuk nem, ami a költséghatékonysági szempontból nézve érthető lépésnek tűnik.

Arról nem szólt a fáma, hogy a támogatás a jelenlegi, telefonos használathoz szerintem alkalmatlanul nagy Pencilhez érkezik-e, vagy egy új generációs, direkt a telefonos méretre tervezett kisebb példányhoz. Tekintve, hogy az Apple Pencil most novemberben lesz 3 éves, lassan amúgy is időszerű lenne egy újragondolás, az iPhone-ok támogatása meg külön kíváló apropó lehet ehhez.

De az sem kizárt, hogy nem az Apple, hanem egy külsős gyártó készíti el a telefonos változatot, csakúgy, mint a hatodik generációs iPadhez a Logitech Crayont.

Azt se felejtsük el ugyanakkor, hogy Steve Jobs annak idején, 2007-ben kategorikusan kijelentette, hogy semmi szükség érintőceruzára egy telefonhoz. Igaz, azóta 3,5 inchről 5,8-ra hízott az iPhone kijelzője, amihez idén valószínűleg csatlakozni fog egy 6,5“-es példány is, így némileg azért adekvátabb lenne most a Pencil támogatás, mint 10 éve.

Forrás: MacRumors 1, 2

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!