imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Q3 pénzügyi eredmények


Ismét eltelt egy negyedév, az Apple pedig nyilvánosságra hozta harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit. (Ne tévesszen meg senkit a harmadik negyedév, az Apple pénzügyi negyedéve júniusban zárult, a Q2 pedig az év elejét jelentő első naptári negyedév.)

A cég bevétele 37,4 milliárd dollár volt, ami 6%-kal több az elmúlt év azonos időszakához képest. A bevétel megoszlása termékcsoportok szerint: Mac 15%, iPhone 53% iPad 15%, iPod 1%, iTunes és egyéb szolgáltatások/szoftverek 12%, kiegészítők 4%. A profit 7,7 milliárd dollár, ez 11,6%-os növekedés tavalyhoz képest.

Az iPhone eladások éves szintén ismét nőttek, ezúttal 35,2 millió darab telefont adott el az Apple, ami 12,8%-os növekedést jelent. Szép számok ezek, főleg annak ellenére, hogy már a csapból is az iPhone 6 folyik. Nem véletlenül az iPhone 5s a legkeresettebb okostelefon.

Az iPad eladások az előző negyedévhez képest tovább csökkentek, tavaly Q3-hoz képest majdnem 10%-kal kevesebb fogyott (ez 13,2 millió darabot jelent). A Mac erősödik, ez mondjuk a harmatos iMac frissítés után nekem kicsit furcsa, ráadásul az Intelen is elég sok múlik ebben az esetben, szóval mondhatni az Apple szépített. Az iPod-eladások idén Q2-hoz képest icipicit nőttek, 2,9 millió darabot adott el az Apple, persze ez a tavalyi év azonos időszakához képest 37%-os csökkenést jelent, szóval a durva trend tovább folytatódik.

A héten már többször szóltak arról hírek, hogy az Apple túl fogja teljesíteni az elemzők várakozásait, ez nem következett be, az utóbbi napokban a mostani számoknál optimistább becslések láttak napvilágot. Ettől függetlenül az Apple teljesítette a saját várakozásait, minden idők legjobb harmadik pénzügyi negyedévét teljesítették. Az iPhone számok továbbra is szárnyalnak, a Macekkel nem történt sok minden az elmúlt negyedévben, ettől függetlenül nagyon szépen teljesítenek. Az iPad viszont megint alulteljesített, lehet, hogy az Apple-nek valami új stratégiát kell kitalálnia ezen a termékvonalon. Az iPodról ne is beszéljünk, kíváncsi vagyok, hogy idén ősszel frissíti-e még őket az Apple, vagy szépen lassan elbúcsúzunk a legendás termékcsaládtól.

Jöjjenek a színes grafikonok, ezeken talán könnyebben áttekinthetők az adatok:

Apple bevétel Megoszlás iPhone iPad Mac

iPodForrás: Apple.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!