imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple “Spaceship” HQ az HBO sorozatban


A kedvenc sorozatom a Big Bang Theory. Most viszont a nemrég indult Silicon Valley HBO sorozat simán megfogott magának a sok Apple, Steve Jobs, Steve Wozniak, és persze más egyéb tech cég vicces utalásaival, illetve ezen utalások köré szőtt poénjaival. Ha hozzám hasonlóan szeretitek a kockákról szóló sorozatokat, akkor feltétlenül nézzétek! Talán nem annyira vicces mint a Big Bang Theory, de más is kicsit a stílusa, ezért nem feltétlenül baj ez, így is simán együtt izgulhatunk a saját kis startup cégüket indító szereplőkkel.

Amiért tulajdonképpen texteditort ragadtam, az a sorozat elején látható animáció a sorozat logójával, nekem pedig csak most tűnt fel (oké, igazából egy hete, de most volt időm megírni), hogy bizony felépül a gyűrű alakú Apple főhadiszállás amit a legtöbben csak Apple űrhajóként emlegetnek. Ha megnézitek az alábbi videót, akkor a jobb alsó sarokban láthatjátok az új Apple HQ-t felépülni. Elég menő. :)

Szuper kis easter egg, nekem csak a negyedik epizód elején tűnt fel az alig pár pillanatra látható Apple logó. Ha eddig valaki kételkedett volna, most már teljesen biztos, hogy a sorozat készítői közt rengeteg az Apple rajongó.

Ez a videó pedig az animáción látható Űrhajóról – Anyahajóról szól, amiben a tervező, a legendás építész Norman Foster beszél egy kicsit az épületről, hogy miért is lesz egyedülálló az Apple Campus 2. Íme egy kép, hogy milyen lesz a valóságban:

screen-shot-2011-12-07-at-12-39-36-pm

A sorozatról bővebben az hbo.hu-n olvashatsz.:

A vígjátéksorozat az informatikai csúcstechnológiai központban, a Szilícium-völgyben játszódik. A történet néhány ifjú számítógépes programozó, Richard és barátai körül bonyolódik, akik a nagy lehetőségre, a mesés karrierre várnak.
A vígjátéksorozat ötlete Mike Judge (Texas királyai, Beavis és Butt-head) fejéből pattant ki. A történet az Egyesült Államok egyik legnagyobb informatikai csúcstechnológiai központjában, a Szilícium-völgyben játszódik. Ott ahol a legsikeresebb emberek élnek, akik a legkevésbé sem képesek kezelni a sikert. A történet a befelé forduló számítógépes programozó, Richard és barátai körül bonyolódik, akik egy hacker hostelben élnek, és arra várnak, hogy mikor jön el a nagy lehetőség a számukra.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!