imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Store dolgozónak adta ki magát, majd iPhone-okat lopott


A New York-i rendőrség közleménye szerint június 1-jén egy férfi Apple Store alkalmazottnak adta ki magát – ennek megfelelően hasonlóan is öltözött –, majd 17:30 körül besétált a SoHo Apple Store-ba, hátrament szervizrészlegre, és előrehozta egy kicsit a karácsonyt.

Persze ha tovább folytatjuk a gondolatot, akkor vagy nagy a család, vagy megalomán az illető, mindenesetre 19 iPhone-nal sétált ki a boltból, összes 16 130 dollár (~4,4 millió forint) értékben. A rendőrségi jelentés szerint az elkövető egy tettestársával osztotta meg a lopott szajrét, majd a pólójuk alá (!) rejtették a 19 telefont, és úgy sétáltak ki a boltból. A tolvajokra körözést adtak ki, egyelőre nem kerültek kézre. A standard Apple Store dolgozói öltözet központi eleme a kék póló, rajta a fehér Apple logóval. Angela Ahrendts egyik első dolga az volt, hogy az Apple logót középről áthelyeztette balra, a szív fölé. A dolgozók többféle változat közül választhatnak, hosszú- és rövidujjú, galléros és hagyomány nyakú között.

apple-store-employee-blue-shirt

Egy ilyen pólóhoz könnyebb hozzájutni, mint gondolnátok. Nézzetek fel az Ebay-re, már kevesebb mint 1400 forintért ti is tudtok rendelni magatoknak. Minden jóhiszeműség ellenére (sok vásárló, elfoglalt alkalmazottak, nagy tér stb.) akkor is furcsa, hogy bárki csak úgy besétálhat a szervizbe és a raktárba, majd a pólója alá rejtve kisétálhat majdnem húsz darab iPhone-nal. Nem ez volt az első ilyen eset a „Nagy Alma” városában, februárban és márciusban az Upper West Side-on található Store-ból egy trió (egy nő és két férfi) kétszer is lopott. Összesen 67 iPhone-t vittek el 49 300 dollár értékben. Egyesek szerint pont Angela Ahrendts „Back to Blue…But All New” uniformizáló kampánya miatt egyszerűbb az imposztoroknak beszivárogniuk a boltokba.

Több videó van arról, ahogy szintén Apple Store alkalmazottnak öltöző fiatalok „tréfálják meg” a betévedő vásárlókat, majd olyanokat mondanak nekik, hogy vegyenek inkább Samsung telefont vagy Microsoft tabletet, és el kell telnie egy időnek, mire lebuknak. Arra is láttuk már példát, hogy saját alkalmazottja károsította meg az Apple-t, szintén New Yorkban, egymillió dollár értékben vásárolt ajándékkártyákat lopott bankkártyákkal, majd adta tovább őket.

Forrás: DNAinfo via Apple Insider A borítókép illusztráció.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!