imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Apple sztorik az ünnepekre


A hírek mellett időnként az Apple történelmének klasszikus epizódjai is felbukkannak az iMagazinon, a nagy ünnepi semmittevéshez most ismét előveszünk párat.

Karácsony táján lehet a legjobban elvonulni egy félreeső sarokba, és magunkba fordulva olvasgatni, miközben a családtagok a politikán ölik egymást az asztalnál. A TV-ben duruzsoló Bunyó karácsonyig mellett ilyenkor végre jut időnk néhány terjedelmesebb anyagra is, így különösen kapóra jöhetnek a múlt érdekes sztorijai.

Steve Jobs

Bolondok lennénk nem ezzel kezdeni, hiszen a legendás CEO-hoz megannyi legendás történet fűződik. Bemelegítésként indulhatunk rögtön ezzel a képgyűjteménnyel Jobs életéről, majd rátérhetünk néhány frappáns idézetre. Valódi csemege még az 1985-ös Playboy-interjú, s ha igazán belelendültünk, nekiugorhatunk Don Melton személyes anekdotáinak is. Ha mindez nem elég, akkor akad még anyagunk SJ és a japán kultúra kapcsolatáról, az elhíresült 2007-es telefonbetyárkodásról, az alumínium szexivé tételéről, illetve arról, hogy miként válaszolt a vezér egy sértő kérdésre. Minden másra ott van Walter Isaacsontól a hivatalos életrajzi könyv.

Az iOS története

Persze már az Apple szoftvereinek is saját történelme van, Hordon pedig két éve remekül összefoglalta az iOS által megtett utat. A négyrészes sorozat első epizódja a kezdetektől az iOS 3-ig tárgyalja a sztorit, a másodikban az iOS 4-6 extráit ismerjük meg, a harmadikban már az Ive-féle 7-8-9 kerül górcső alá. A befejező rész az iOS 11-ig követi az eseményeket, az azóta megjelent két főverziót pedig már magunktól kell hozzátennünk, de ez bizonyára nem sok embernek fog gondot okozni: 12 – stabilitás, 13- bugok.

Elfeledett Apple termékek

Jól tudjuk, hogy a cupertinóiak történetében akadt pár hatalmas bukta is, ezek közül dolgozott fel néhányat az Apple elfeledett termékei-sorozat. Az első rész a PowerCD-vel, az Apple robosztus CD-lejátszójával foglalkozott, a második a Pippin játékkonzollal, a harmadik a QuickTake digitális fényképezőgéppel, az utolsó pedig a korát szerencsétlenül megelőző Newton digitális asszisztenssel.

Vegyesvágott

Számos anyagot nehéz kategorizálni, ezért nézzük ömlesztve, hogy miről is olvashatunk még az archívumban kutakodva! Az Apple legelső alkalmazottjáról, az almás logó születéséről, a cég ocsmány ruhakollekciójáról, a vállalat történetének legnagyobb szivárgásairól, vagy az első hordozható Macről. Nem elég? A vegyes repertoár része még Ming Ching Kuo, a nagy jós portréja, az iPhone-szlogenek evolúciója, az első iPhone bemutatását megelőző röhejes problémák, a mítoszok az Apple-dizájnról, néhány érdekesség az azóta saját céget alapító Jony Ive-ról, valamint az Apple és Picasso kapcsolata is. Oh, és lemaradtak az Apple-utalások a Pixar filmjeiből, no meg az első Macintosh magyar kódja is.

Kvíz-time

Ha a sok-sok olvasgatás után letesztelnéd a tudásodat, lazításként még néhány kvíz közül is választhatsz, íme a lista:

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!