imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple-termékek a Fehér Házban


Az utóbbi időben a Fehér Házban igencsak gyakran hangozhatott el az Apple szó. Ezalatt persze most nem az egészséges táplálkozásra és a mozgásra buzdító kampányra, a #GimmeFive-ra gondolunk, hanem arra, hogy egyre több Apple-termék jelenik meg a képviselők zsebében és csuklóján. De elhangozhatott az Apple neve akár akkor is, amikor felsorolták azoknak a cégeknek a nevét, akik egy új törvénymódosítási tervezet ellen tiltakoznak.

Múlt héten Jeb Bush potenciális republikánus elnökjelölt viselt egy Apple Watch-ot, nagy port kavarva ezáltal a helyi médiában. Sok lap arról írt, hogy ez csak reklámfogás a 2016-os választások előtt, hogy még a tényleges kampányt megelőzően minél több ember halljon róla és az Apple Watch-ról. Ő volt ugyanis az az amerikai politikus, aki kitalálta, hogy az Obamacare (jelenleg az USA-ban működő egészségbiztosítási rendszer) helyett az emberek vegyenek okostelefont (esetleg mellé egy Apple Watch-ot), ami majd „betegcentrikusan” fogja segíteni az embereket az egészséges táplálkozás fenntartásában és a betegségek elkerülésében.

Amennyiben szükséges, felállítaná a diagnózist, közölné a tulajdonosával a megfelelő kezelést, és nyomon követné a gyógyulást. A megvalósításról azt mondta, hogy bár a technológia nem ennyire fejlett jelenleg, 4-5 éven belül alkalmazhatóak lennének az elképzelései. A probléma ezzel, hogy ezeket a funkciókat – annak ellenére, hogy tényleg hasznosak és egy részük már most is működik – nem erre találták ki, illetve az egész ötlet nehezen megvalósíthatónak tűnik a közeljövőben. Az egyik külföldi lap úgy fogalmazta meg, hogy az általa kidolgozott egészségügyi reformból csak az egészségügy hiányozna.

Jeb Bush is Apple Watch-ot hord
Jeb Bush is Apple Watch-ot hord | Forrás: businessinsider.com

Egyébként annak ellenére, hogy – mióta engedélyezték az Apple-termékek használatát – már meglehetősen sokan iPhone, iPad és egyéb megoldásokat használnak a képviselők közül, Barack Obama amerikai elnök továbbra is csak BlackBerry-t használhat biztonsági okokból. Ettől függetlenül egy korábbi nyilatkozatából kiderült, hogy amennyiben tehetné, ő sem a BlackBerry-t, hanem sokkal inkább valamelyik Apple-telefont használná. A nyilatkozatában még azt is elmondta, hogy a lányainak iPhone-t vett, és egyenesen imádják az Apple telefonját. Sőt, amikor Obama a napokban elindította a személyes Twitter profilját, akkor az első tweethez ő is kölcsönkérte valakinek az iPhone-ját, és arról posztolt.

Az Apple-ről még előző hét csütörtökön is szó eshetett az ovális irodában, ugyanis ekkor egy levélben kérte a cég – több másik a petíciót aláíró céggel együtt –, hogy utasítsanak el egy új kormányjavaslatot. A javaslat arról szól, hogy a törvényeket úgy módosítanák, hogy a hatóságoknak joguk lenne a titkosított adatokat is átvizsgálni. Emiatt az Apple-nek biztosítania kellene egy kiskaput a titkosítási rendszerében a hatóságoknak, ami súlyosan ütközik a cég alapelveivel. A petíciót összesen 140 cég írta alá. Ha a törvénymódosítást elfogadják, akkor az iOS 8-ban bemutatott új – a gyártó szerint gyakorlatilag feltörhetetlen – titkosítási rendszer is meggyengülne.

Források: AppleInsider, 9to5Mac és politicususa.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!