imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Apple TV-re is megjelent a Hyper Light Drifter


Az akciójáték portolásával végre egy valóban erős versenyzővel bővült a platform kínálata.

Többnyire jogosak azok a kritikák, hogy az Apple TV nem használja ki a benne rejlő potenciált, és eddig nem sikerült afféle konzol-pótlékká válnia az otthoni szórakoztatásban. Az Arcade őszi startjával ugyan valamelyest javult a helyzet, de továbbra is igazuk van azoknak, akik szerint nem dúskálunk igazán ütős címekben az Apple médiaboxán.

Mindez azonban nem jelenti, hogy időről időre ne esnének be érdekesebb tételek, a napokban épp a Hyper Light Drifter. A jellegzetes, neon színekben pompázó akciójáték eredetileg PC-re és konzolokra jelent meg még 2016-ban, egy elképesztően sikeres Kickstarter-kampányt követően, mely az előzetesen kitűzött 27.000 dollár helyett több mint 600.000-et gyűjtött össze.

A hatalmas összeg lehetővé tette a projekt mögött álló kaliforniai Heart Machine-nak, hogy a tervezettnél nagyobb csapattal lássanak munkához, így végül egy kompromisszummentes alkotás születhetett, melyet a sajtó és a játékosok is egyöntetűen imádtak. A siker miatt tavaly már a mobilos változat is megjelent, amit mások mellett mi is beválogattunk az év legjobb címei közé.

A napokban debütált Appe TV-s verzió teljes valójában hozza el a PC-n, konzolokon, és mobilokon már bizonyított játékot. Azoknak, akik iOS-re korábban megvették jó hír, hogy a fórumozók tapasztalatai szerint ez esetben nem kell ismét megvásárolni a letöltéshez. A többieknek marad az 1790 forint kicsengetése, amiért cserébe 8-12 órányi játékidőt kapnak az RPG-elemekkel turbózott tömény akcióból.

S ha már szóba került az Apple TV és a játékok témája, megemlíthetünk még néhány címet azoknak is, akiket a Hyper Light Drifter nem hoz lázba. Nekik jelenleg Inside-ot, az Alto-s Adventure-t, az Oceanhorn 2-t (vagy az elsőt), a Rayman Adventurest, illetve a Lumino City-t tudjuk ajánlani.

Hyper Light Drifter letöltése az App Store-ból (1790 Ft, Apple TV, iPhone, iPad, iPod Touch)

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!