imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple videó az iMessage-ről és a megújuló energiáról


Ma van április 22-e, a Föld napja. A kezdeményezés 1970-ben indult, mára világszerte 193 országban ünneplik meg az eseményt különböző rendezvényekkel, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Az Apple is minden évben készül valamivel.

Idén egy, az WWF-fel közös kezdeményezés keretében április 15-től kezdve egészen vasárnapig tölthetünk le alkalmazásokat úgy az App Store-ból, hogy az azokból származó bevétellel teljes egészében a Természetvédelmi Világalapot támogatjuk – ráadásul sok fejlesztő különleges tartalmakkal készült erre az alkalomra. Emellett szokás szerint zöldben pompázik az alma levele az Apple Store-okon látható logókon, valamint egy rövid videóval is készült a cég. Íme:

A videóban arra hívják fel a figyelmünket, hogy az Apple összes adatközpontja – melyek többek között például az iMessage, iCloud, Siri funkciókat szolgálják ki – teljes egészében megújuló energiaforrásokból nyeri a működéséhez szükséges elektromos áramot. Ez több különböző megoldást jelent. Az észak-karolinai Maidenben található központ az Egyesült Államok legnagyobb, nem közüzemi biogáz- és üzemanyagcella-rendszerét használja. Az oregoni Prineville melletti szervereket a helyi mezőgazdasági öntözőcsatornákba telepített mini turbinákkal látják el árammal, Nevadában természetesen a napsütést használják ki egy állítható tükrös napelemfarmmal, Kaliforniában pedig szélerőművek táplálják a newarki adatközpontot.

Apple Earth Day

A videó mellett az Apple a szokásos éves környezetvédelmi jelentéssel egy időben a tanároknak is összeállított néhány anyagot, amivel a diákokkal ismertethetik meg a környezettudatosság alapelveit. Ezekhez ingyenesen letölthetünk egy kiadványt az iBooks Store-ból, a leírások órai feladatokat is tartalmaznak, melyekhez ingyenes alkalmazásokat is ajánlanak. Ugyan az anyagok több nyelven is elérhetők (angol, német, francia, spanyol, olasz, stb.), a magyar sajnos nincs közöttük.

A fentieken kívül néhány Apple-weboldalon kiemelt helyet kaptak azok a Föld által inspirált háttérképek, melyeket eddig a cég újrahasznosítási programjában részt vevő felhasználóknak küldött el köszönetképpen – bár a link birtokában eddig is bárki hozzáférhetett, erről mi is írtunk korábban. Tavaly egy kis ünnepséget is tartottak az Apple cupertinói főhadiszállásán a Föld napja alkalmából, ezen így táncolt a cég felső vezetése:

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!