imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Apple + Unsplash – Az alma a fotósok szemén át


Tettünk egy kört a képmegosztó Apple-témájú alkotásai között, s kiválogattunk néhány érdekesebb darabot. 

Az Unsplashről ugyan már tavaly is írtunk, de azok kedvéért, akiknek nem cseng ismerősen a név, ismét összefoglaljuk a lényeget. Az oldal egy 2013-ban indult közösségi platform, ahol a fotósok megoszthatják képeiket, melyeket aztán regisztráció nélkül is bárki letölthet, majd felhasználhat. Az egymillió fotót közelítő gyűjteményben több százra tehető az Apple-lel kapcsolatos alkotások száma, a továbbiakban ezek közül szemezgetünk.

Az Apple 24 országban van jelen több mint 500 bolttal, Alexandr Bormot felvételén az egyik hongkongi üzletet láthatjuk. Érdekes a kontraszt a jellegzetes helyi taxi és a jobb szélen előző Nissan GT-R között.

 

Az iPhone-dizájn három, mára klasszikussá érett fejezete: te felismered mindegyiket?

 

Ez iPodokat bemutató kiállítás a prágai Apple-múzeumban látható, melynek megnyitásáról az iMagazin is beszámolt 4 éve. Az intézmény ma is látogatható, ha esetleg arra járnál.

 

Az Apple naplementében fürdő cupertinói főhadiszállása Carles Rabada fotóján. Az Apple Park építését még Steve Jobs kezdte szervezni 2006-ban, ám a munkálatok végül csak halála után kezdődhettek el. A 2017-ben befejezett “űrhajóval” mi is számos cikkben foglalkoztunk.

 

Insung Yoon kreatívra vette a figurát, a felvételen egy Playmobil-kollekció rohamozza meg az almás termékeket.

 

…és persze a LEGO sem maradhat ki, a színes Apple-logó kiválóan passzol a sárga emberkéhez.

 

A barátságos figurák után már szinte ijesztő ez az 1987-es LaserWriter nyomtató.

 

Jason Leung a Lisa logóját kapta lencsevégre. A mindössze három évet megélt asztali számítógép az Apple történetének egyik legérdekesebb darabja, hiszen Steve Jobs hivatalosan el nem ismert lányáról kapta a nevét. Az alapító egy ideig azzal igyekezett titkolni a nyilvánvaló tényt, hogy a LISA a “Locally Integrated Software Architecture” rövidítése.

 

Az Apple Fifth Avenue jellegzetes üveglépcsői Harrison Qi fotóján. Steve Jobs rengeteg időt szánt a titánnal összedolgozott konstrukcióra, a megoldás kapcsán még egy szabadalom is fűződik a nevéhez.

 

A NeXT Steve Jobs második cége volt, melyet az Apple-től való távozását követően alapított 1987-ben. A vállalatot végül 1997-ben felvásárolta az Apple, ami lehetővé tette Jobs visszatérését. A NeXT színes logóját Paul Rand tervezte 100.000 dollárért, a dizájn prezentációja még egy TV-műsorba is bekerült, ami a YouTube-on még ma is fellelhető.

 

Vannak képek, amiket valahogy nem igazán gondol át a fotós. Vagy csak számomra nyugtalanító látvány, ahogy az óra fém csatja ennek a szegény iPadnek a kijelzőjét karistolja?

 

Az analóg és a digitális világ találkozik Puria Berenji csendéletén, ahol az automata Seiko egy MacBook és az AirPods társaságában pihen az asztalon.

 

Jöhet még egy kis nosztalgia? A kor, amikor a MacBook nem volt feltétlenül alumínium, az iPhone elfért a legkisebb tenyérben is, a vezeték nélküli fülesek eljövetele pedig még váratott magára.

 

Az utca népe ügyet sem vet a párizsi Champs-Élysées jellegzetes házának ablakai elé betolakodó iPhone 11 Próra.

 

Egy rendkívül jópofa Apple Watch-dokk a hozzá passzoló Macintosh ED társaságában. Az ED valójában az oktatási piac kedvéért átnevezett Macintosh 512ke-t takarta, a gépet 1986 áprilisától 1987 őszéig árulták.

Neked melyik kép tetszett a legjobban?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!