imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Watch a csuklódon – teljesen ingyen!


Igen, lehetséges. Teljesen ingyen, anélkül, hogy az ember kimozdulna otthonról. A kiterjesztett valóság (AR) segítségével most nem lesz másra szükséged, mint papírra, egy nyomtatóra, és egy iPhone készülékre. Ha gondolkodtál már rajta, mégis hogyan nézne ki az Apple Watch a csuklódon, akkor ezt a módszert neked találták ki.

Egy új alkalmazással viszonylag hű képet kaphatunk arról, miként feszítene a csuklónkon egy Apple Watch. Vagy feszítenénk mi, Apple Watch-csal a csuklónkon. Azt viszont sajnos hiányosságnak érzem, hogy jelenleg csak a 42mm-es Apple Watch Sport modell megtekintésére van lehetőség az appban, így még virtuálisan sem érezhetjük a tömör arany Edition súlyát a kezünkön. Nézzük meg, milyen előkészületeket kell megtennünk, hogy az óra a csuklónkra kerüljön!

A szükséges alkalmazást ARWatch névre keresztelték, de ne kezdje el senki keresni az App Store-ban, mert a fejlesztő csak a saját oldaláról tette elérhetővé a telepítést – mivel az Apple valószínűleg nem hagyta volna jóvá az appot az engedélyeztetési folyamat során. A letöltés ettől függetlenül pofonegyszerű. Nem kell mást tenni, mint ezt a cikket megnyitni az iPhone-unkon (ha nem ott olvasnád már most is), és erre a linkre koppintani: Telepítés

screenshot2

Ezután a felugró üzenet megerősítést kér, hogy biztos telepíteni szeretnénk-e a programot. Mivel mi épp erre készültünk, nyomjunk félig-meddig magabiztosan a telepítésre. Azt azért hozzátennénk, hogy ilyesmivel nem mindig praktikus kísérletezni, vagyis lehetőleg csak az App Store-ból telepítsünk alkalmazásokat a készülékeinkre. Az ARWatch ugyan a külföldi hírportálok alapján megbízható alkalmazás, de más esetekben nem feltétlenül ajánljuk az ilyenfajta megoldásokat. Az app egyébként nem foglal annyira sok helyet telepítés után, egészen pontosan 97,1 MB-ot.

Az alkalmazás megnyitásakor még két üzenet fogad minket. Az első arról tájékoztat, hogy az Apple nem tudta ellenőrizni a fejlesztőt. Ennek az üzenetnek – sok egyéb eset mellett – főleg akkor van szerepe, ha nem App Store-ból telepítünk egy olyan alkalmazást (pl. egy e-mail klienst), amely telepítés után adathalász alkalmazásként működik majd tovább. Tehát például egy e-mail kliens esetében elküldi a fejlesztőnek a belépési adatainkat amiket használtunk, vagy tárolja azokat a saját adatbázisába. Mivel az ARWatch semmi ilyesmi adatot nem kér nyugodtan folytathatjuk utunkat a virtuális óránk felé. A második üzenet rögtön a töltőképernyő után arról kér megerősítést, hogy az alkalmazás használhatja-e a kameránkat. Erre is nyugodtan bólintsunk, hiszen enélkül az app nemigen használható. Ha mégis reflexből elutasítottuk volna, a beállításokon belül az Adatvédelem > Kamera menüpontban engedélyezni tudjuk ezt a beállítást.

screenshot1

Ha ezzel készen vagyunk, jön a dolgok fizikai része. Nyomtassuk ki az itt elérhető dokumentumot. Nyomtatás után vágjuk körbe az ábrát a jelzett résznél, majd kétoldalú ragasztóval vagy celluxszal erősítsük a lapot a csuklónkhoz oda, ahol normál esetben az Apple Watch kijelzője lenne. Egyébként akinek valami hiba miatt nem töltött le az alkalmazás, azoknak jelzem, hogy a kinyomtatott lapon a QR kóddal is le tudjuk tölteni, a telepítés folyamata pedig ugyanaz, mint amit feljebb leírtam.

Végezetül csak el kell indítani az ARWatch-ot, a kamerát a kivágott papírdarabra irányítani, koppintani a képernyőn és máris láthatjuk a csuklónkon az Apple Watch-ot. Az órára való koppintással egyébként váltogathatjuk az Apple Watch szíjának színét a rózsaszín, fekete, zöld, fehér, és a kék között. 

Ha másnak nem is, szórakozásnak legalább jó kis procedúra ez, és nagyon el is találták az alkalmazást, mármint abból a szempontból, hogy viszonylag reális képet ad ahhoz képest, mint ha egy egyszerű kép vagy kinyomtatott papírdarab segítségével próbálnánk elképzelni magunkon az Apple óráját.

Forrás: iDownloadBlog

istylcorvin-banner

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!