imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Watch alkalmazások kényszerített leállítása


Egyszer csak leállt, nem válaszol vagy éppen meg sem nyílik rendesen? Céltalan bökdösés helyett megmutatjuk, hogyan kényszerítheted kilépésre az appokat és lehelhetsz új életet egy-egy rakoncátlan alkalmazásba Apple Watch-odon.

There’s an app for that – vagyis a van rá egy alkalmazás tartja a mondás. Amióta 2008-ban az App Store megnyitotta kapuit, az alkalmazás vonat töretlenül zakatol előre, hegynek fel. Az iOS-t és macOS-t futtató eszközök mellett, természetesen a watchOS-es eszközök sem maradhattak ki a sorból. Mára már számukra is külön App Store érhető el, teletömve minden jóval.

Mikor először csatlakoztatod új Apple Watchodat az iPhone-odhoz a setupolás részeként egyből felugranak azok az alkalmazások, melyek telefonodon már telepítve vannak és elérhető Apple Watch verzió is belőlük. Ekkor könnyen eldöntheted, melyek azok, amikre szükséged lehet az órádon is, így ezek automatikusan fel is települnek.

Emellett a Watch alkalmazás App Store szekciójában számos olyan appot találhatsz, melyet kifejezetten az órára szabtak, biztosan megtalálod köztük azt a verziót, mely minden igényed kielégíti. Ekkor is kvázi ugyanaz a folyamat játszódik le. Felmegy az alkalmazás a telefonodra, majd onnan áthúzza magát az órára is, kéz a kézben jár a két verzió.

Azonban néhány, iPhone-on vagy iPaden remekül működő alkalmazás (ls. Messenger) órára portolt verziója kicsit mostoha gyerek a fejlesztők számára, ezért nem feltétlen működnek olyan kifogástalanul, mint mobilverziós nagytestvéreik. Ha pedig rakoncátlankodnak az appok, mi mást tehetnél, mint jól újraindítod őket a Kilépésre kényszerítés opció használatlával.

Az új watchOS-ben kicsit megváltozott az eddig ismert folyamat, már nem csak az oldalsó gombot kell a végtelenségig nyomogatni, mivel az a watchOS 4 érkezésével már a Segélyhívás opciót indítja el.

Így tehát, tételezzük fel, hogy jól odafagyott egy alkalmazásod az órára, se előre, se hátra nem mozdul. Ebben az esetben

  • Nyomd addig az oldalsó gombot, amíg meg nem jelenik az óra kikapcsoló felülete.
  • Ekkor engedd el a gombot és
  • Tartsd nyomva a Digital Crown-t, amíg az alkalmazás el nem tűni és be nem záródik.

Ne tévesszen meg, az app továbbra is a Dockon marad, azonban az biztos, hogy a memóriából minden beragadt infó törlődött és ha újra ráböksz, az alkalmazás nulláról fog indulni.

Fontos azonban megjegyeznünk egy dolgot. Azzal, hogy bezárogatod az órádon futó alkalmazásokat, nem spórolsz az aksival. Sőt… Ez legalább akkora tévhit, mint az iPhone-ok és iPadek esetében. Hidd el, a watchOS sokkal jobban gazdálkodik az energiával, mint gondolnád. Az pedig még mindig sokkal több energiát vesz el, ha rendszeresen nulláról kell újraindulnia az appoknak, mintha a háttérben csendben futnának.

Ha azonban úgy veszed észre, hogy egy beragadt alkalmazás szétpörgeti az órát és teljesen leszívja az aksit, akkor több mint ajánlott közbeavatkoznod egy kényszerített leállítással. Ha pedig úgy érzed, hogy már semmi más nem segíthet, az egész órát újraindíthatod az oldalsó gomb és Digital Crown együttes lenyomásával, amíg az almás logó meg nem jelenik a kijelzőn.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!