imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Elindult az Apple Watch App Store


Végre elérkezett a várva várt nap, amikor is a szerencsésebbek kézhez kaphatják az Apple Watch-ukat. Az első darabok Ausztráliában kerültek kiszállításra, és sokan már arról írnak, hogy mi a kedvenc funkciójuk az Apple Watch-on. Érdekesség egyébként, hogy a 42 mm-es órákat előbb szállítják ki, mint a 38 mm-eset. Sőt a 38 mm-es egyes esetekben egyébként napokat is késhet. Az órák kiszállításának megkezdésével együtt egyébként az App Store-ban és az Apple Watch alkalmazásban is észlelhetünk változásokat.

Az alkalmazások neve alatt, megjelent az „Offers Apple Watch App” felirat, ami azt jelzi a felhasználók számára, hogy az alkalmazást lehet az Apple Watch-on is használni. Tehát az alkalmazások igazából az órát csak információszerzésre, illetve egy külön megjelenítő felületként használják. Persze azért érdemes a friss Apple Watch tulajdonosoknak figyelembe venni, hogy az órára fejlesztett alkalmazások nagy része úgy készült, hogy a fejlesztő még nem biztos, hogy látott életében Apple Watch-ot. Éppen ezért valószínűleg elég sok alkalmazás esetében lehet számítani igen hamar frissítésre az első „éles tesztek” után.

watch1

Az órára az alkalmazások Apple Watch verzióját a már ismert Apple Watch alkalmazásból telepíthetjük. Itt láthatjuk egyébként azt is, hogy miként fog mutatni az óránkon az alkalmazás, hála a képernyőképeknek. A leírásokon egyelőre még nem minden esetben változtattak a fejlesztők, de arra is lehet számítani, hogy rövidesen mindenki megírja, mit csinál az alkalmazás az órán. Egyelőre egyébként még csak olyan alkalmazást fogunk tudni telepíteni, amelynek az iOS verzióját telepítjük az iPhone-unkra, hiszen a jelenlegi órás appok igazából a telefonos párjuk „kiterjesztései”. Ezáltal fontos, hogy ne csak az órán, hanem a telefonunkon is legyen még elég hely.

Az App Store elindulása mellett az Apple elérhetővé tette az Apple Watch részletes kézikönyvét is, amiben az óra kezelését írják le, illetve a gyári alkalmazásokat mutatják be. Természetesen az olyan alapokról is szó van, mint az Apple Watch párosítása az iPhone-unkhoz. A kézikönyvből kiderül azonban pár érdekesség is. Az egyik ilyen, hogy az óráról a biztonsági mentések a telefonunkra készülnek, majd innen kerülnek fel az iCloudba az iPhone biztonsági mentésének részeként. A másik ilyen, hogy a leírás megemlíti, hogy az órát csak Apple márkájú, vagy „az Apple által jóváhagyott” szíjakkal használjuk, vagyis ez azt sejteti, hogy érkezhetnek külső gyártóktól is szíjak az órához.

Apple Watch kézikönyv

További apróságok: van egy „iPhone Ping” nevű funkció, amivel „megcsipogtathatjuk” a telefonunkat az óráról ha esetleg nem emlékeznénk hova tettük le a lakásban. A szoftverfrissítéseket az iPhone-os alkalmazáson keresztül végezhetjük majd el, és innen lehet visszaállítani is az Apple Watch szoftverét gyári állapotba. A párosítás pedig úgy történik, hogy egy speciális kép jelenik meg az óra kijelzőjén, és ezt kell megmutatnunk az iPhone-on az Apple Watch alkalmazásnak a kamera segítségével. Ez tulajdonképpen valamiféle QR-kódnak fogható fel.

Forrás: AppleInsider.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!