imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Watch az amerikai SELF magazinban


Azt is mondhatnánk, hogy kezdődik… Tavaly már szerepelt egy magazin címlapján az Apple Watch, ráadásul nem is jelentéktelen kiadványról beszélünk: akkor ugyanis a kínai Vogue borítójára került ki a modell Liu Wen csuklóján.

Az amerikai SELF magazin márciusi borítóján pedig a 4,7 millió Instagram-követővel rendelkező Candice Swanepoel szerepel, a fotózáshoz pedig egy fehér fluoroelasztomer szíjas Apple Watch Sportot is felhasználtak mint kiegészítőt. Candice egyébként Victoria’s Secret modellként ténykedik, bár be kell vallanom, én eddig még egyáltalán nem hallottam a nevét.

Apple Watch a SELF-ben

Ami miatt nekünk fontos lehet, az az, hogy ő viseli először egy amerikai magazinban az Apple Watch-ot. Ráadásul a SELF elég elismerően nyilatkozik az óráról, még a főszerkesztő, Joyce Chang is azt írja beköszöntőjében, hogy alig várja, hogy lecsaphasson rá áprilisban, amint megjelenik. Az életmódmagazin természetesen főleg az egészséggel és fitnesszel kapcsolatos funkciókat emeli ki:

Az eszköz produktivitásnövelő funkcióin kívül mi főleg az egészségi szempontokra koncentrálunk: a beépített gyorsulásmérő és pulzusmérő, valamint az iPhone-ban található GPS és Wi-Fi segítségével [az Apple Watch] átfogó képet adhat a napi tevékenységeinkről. A mozgásunk három különböző aspektusát képes mérni: az elégetett kalóriákat, azt, hogy mennyit mozgunk, illetve milyen gyakran állunk fel a nap folyamán.

SELF Apple Watch

A szerkesztők szerint a Swanepoel atletikus alkata és életvitele ihlette sportos fotó tökéletes kiegészítője volt az Apple Watch. Nem ez az első eset, hogy olyan kontextusban találkozunk az Apple első órájával, ami nem igazán megszokott egy techkütyü kapcsán. Már közvetlenül a bemutatása után elkezdett cikkezni a divatvilág az Apple Watch-ról, természetesen voltak elismerő, és kevésbé pozitív megszólalások is a témában. Sarah Mower így írt róla a Vogue online kiadásában tavaly szeptemberben:

Ha félretesszük a funkciókat, az Apple Watch egy gyönyörű, testre szabható termékként jelenik meg a piacon – egy olyan tárgy lesz, ami azt a részét veszi célba az agyunknak, mely a luxus és önkifejezés iránti vágyunkért felel.

Az biztos, hogy az Apple az órával egy olyan területre merészkedik, ahová korábban nem nagyon – bár ha így nézzük, már az iPodokat is felfoghattuk egyfajta divatos kiegészítőként. A SELF egyébként egy „kulisszák mögött” videót is kiadott, amiben picit feltűnik még az Apple Watch – bár férfiolvasóinknak számára talán ez másodlagos ebben az esetben:

Forrás és képek: SELF.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!