imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Watch boltok nyílnak április 10-én


Az Apple csütörtökön bejelentette: 3 új boltot nyitnak Londonban, Párizsban és Tokióban. A boltok kifejezetten az Apple Watch árusítására fognak szakosodni. Az érdekesség a boltokban, hogy az Apple ezekben az üzletekben nem az eddig megszokott réteget célozza meg, hanem úgy tűnik, sokkal inkább a jóval tehetősebb embereket.
apple-watch-sport-colors-march15-hero

Az áprilisban nyíló boltok egyszerűen és lényegre törően az Apple Watch elnevezést kapták. Érdekesség, hogy ezek nem az Apple-től megszokott hatalmas különálló boltok, hanem kifejezetten magasabb árfekvésű termékek árusítására szakosodott nagyobb áruházakban találhatók.

A boltokban lehet időpontot egyeztetni – az Apple Store-okhoz hasonlóan – az Apple Watch és Apple Watch Sport modellek kipróbálására, 15 perces időtartamra. Akik az Edition órákat szeretnék jobban megnézni, azoknak 30 perc áll a rendelkezésükre, szintén előzetes egyeztetés ellenében. Az Apple tájékoztatása alapján egyébként időpontfoglalás nélkül is ki lehet majd próbálni az órákat, de elképzelhető, hogy hosszabb várakozási időkre kell számítani. Ehhez kapcsolódó kérdés, hogy ezekben a kisebb alapterületű üzlethelyiségekben mennyire lesz problémás az első időszak ebből a szempontból. Ha esetleg nem vagy egy Apple Store közelében, korábban írtunk arról, milyen AR-alkalmazással próbálhatod ki otthonról, teljesen ingyen az Apple Watch-ot. Akik még nem játszották végig a procedúrát azok a részletes leírást itt találják.

A boltok személyzetét továbbá teljes mértékig felkészülten szeretné az Apple a pultok mögé küldeni, ezért az Apple Watch-ot árusító eladóknak továbbképzéseket tartanak az Apple Watch-ról. De ami nekem a legmeglepőbb volt, hogy az eladóknak tudniuk kell az órával kapcsolatos divattippeket adni és szigorú szabályok szerint kell eldönteniük, hogy az adott óra passzol-e egy bizonyos öltözethez vagy nem. Továbbá ők segítenek kiválasztani majd a megfelelő méretet és a megfelelő szíjat az órához, az iPhone-unk és az öltözködési stílusunk alapján. Akik ebben a témában egyébként többet szeretnének tudni, azok olvassák át (ha még nem tették) az Apple Watch-csal kapcsolatos divattippeket – melyeket az ELLE állított össze nőknek.

Apple-Watch-Elle-cover

Az Apple weboldalán felhívják a leendő ügyfelek figyelmét, hogy átfogó terméktámogatást az Apple Watch Store-okban nem nyújtanak. Persze azért valószínűleg az alapvető dolgokat itt is ismeri majd az értékesítő személyzet, ha viszont a problémánkkal egy Genius Bart kellene felkeresnünk, arra továbbra is a legközelebbi Apple Store lesz a megfelelő helyszín.

Ha van az olvasóink között olyan, aki esetleg a fent említett városok valamelyikében tartózkodik április 10-én, azoknak jelzem, hogy az új boltok Párizsban és Londonban helyi idő szerint 9:30-kor, Tokióban 10:30-kor nyitnak és ettől a pillanattól kezdve lehet megtekinteni ill. rendelni órákat. A készülékek vásárlásra csak két héttel később lesz elérhető, ahogy minden más üzletben is az USA-ban, Angliában, Kínában, Franciaországban, Kanadában, Ausztráliában, Hong Kongban, Japánban és Németországban. Azzal kapcsolatban, hogy hazánkba mikor érkezik az óra, sajnos még mindig csak találgatni tudunk. De reméljük minél előbb!

Forrás: AppleInsider. Képek: iMore, korábbi iMagazin cikkek.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!