imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Watch képek tűntek fel egy Samsung szabadalomban


Az Apple 2011 óta áll perben a Samsunggal, mert állításuk szerint a koreai cég sok helyütt egyszerűen lemásolta az iPhone formatervét. 2012-ben a bíróság 1 milliárd dollár kártérítésre ítélte a Samsungot, az ügy azonban a mai napig nyúlik mint a rétes tészta. 2015-ben kifizettek az Apple-nek  548 millió dollárt, de most újra fellebbeztek. Nemrég 111 nemzetközileg is elismert dizájner támogatói levélben kérte az amerikai bíróságot, hogy ne adjon igazat a Samsungnak, mert a formaterv lemásolásának jóval nagyobb a jelentősége, mint azt először gondolnánk. Még véget sem ért az iPhone miatti mizéria, de most jöhet az Apple Watch?

Ha szabadalmakról írunk, akkor azok szinte mindig Apple szabadalmak, amik kapcsán azt latolgatjuk, hogy mennyi a megvalósulás esélye, hasznos lesz-e az új funkció, vagy épp reménykedünk, hogy az egész az asztalfióknak és a szabadalmi trollok ellen készült. A Patently Apple most arra figyelt fel, hogy egy Samsung szabadalomban gyanúsan Apple Watch-nak látszó tárgyak tűntek fel.

samsung-apple-watch

Bár a Samsung korábban, már 2013-ban bemutatta Gear okosóráját, most úgy néz ki, hogy megihlette őket az Apple Watch. A „hordható eszköz” címet viselő beadvány azt vizsgálja, hogy milyen módon lehet megoldani a szíjak csatlakoztatását az órához. Csak az a baj, hogy illusztrációnak a klasszikus, modern és milánói szíjas Apple Watch-okat választották.

samsung-apple-watch2

Ez azt jelenti, hogy ne lepődjünk meg, ha a jövőben megjelenő Samsung okosórákon is cserélhetők lesznek a szíjak, és a megoldás hasonlítani fog az Apple Watch-hoz. Persze jogilag lehet csűrni-csavarni a dolgokat, és akár még meg is úszhatnak egy pert, ha pont annyit változtatnak rajta, hogy kicsit más legyen, de azért az mindenképp elgondolkodtató, hogy az Apple Watch-ra kísértetéjesen hasonlító skiccekkel mutatják be az ötleteiket. Mert természetesen a szabadalom szövegében egyszer sem szerepel az Apple vagy az Apple Watch leírva.

samsung-apple-watch3
Jobbra egy skicc a Samsung szabadalmából, balra pedig a egy modern szíjas Apple Watch, az Apple egyik marketing anyagából.

Lehet, hogy az Apple Watch és az okosórák piaca lesz a következő a sorban, ahol a két cég egymásnak feszül? Az Apple mindenesetre toronymagas uralja az okosóra piacot, csak ők egyedül annyi órát adnak el, mint mindenki más együttvéve. A Samsung egyelőre nem kommentálta a szabadalom körüli híreket.

Források: Business InsiderMacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!