imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Watch képernyőfotó letiltása


Furcsa Apple Watch képek jelentek meg fotóid közt? Ideje letiltanod a képernyőfotók készítése funkciót az órádon.

Képernyőfotót okosóránkon az oldalsó gomb és a digitális korona együttes megnyomásával készíthetünk. Véleményem szerint, az átlag felhasználó igen kevés szituációban tudja kihasználni ezt az opciót, de jó pofa, hogy erre is van lehetőség. A probléma csak az, hogy néhányszor véletlenszerűen készülnek ezek a képek. Bár, határozottan kell mindkét gombot egyszerre megnyomni, mégis előfordul, hogy amennyiben nekinyomódik valaminek az óra, akkor véletlenszerű fotó lesz a vége.

Szerencsére a kombináció a watchOS 3 óta letiltható, ugyanis az Apple hamar belátta, hogy ez több felhasználónak is fejtörést okozott. Az opciót a Watch alkalmazás beállításai közt kell keresnünk. Koppintsunk tehát az app ikonjára, görgessünk az Általános almenühöz és tekerjünk a Képernyőfotók engedélyezése ponthoz. A kapcsolóra koppintva engedélyezhetjük a funkciót.

Ha indokolatlanul megpöccint az óra, akkor érdemes erre gyanakodni. Egyébként iPhone-on a Képernyőfotók mappába kerül automatikusan a kép, így hamar kiderül a turpisság.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!