imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Watch nélkül ma nem lenne iPhone X


Az előző pár szériához képest kifejezetten nagyot ugrott technika terén az új iPhone csúcsmodell. Ami viszont igazán érdekes, hogy a fejlesztések zöme már tömegek csuklóján bizonyított.

A hétvégén kaptam egy cikket TG-től, amit nagyon jó volt olvasni: az AppleInsideren Daniel Eran Dilger egy hosszabb írásban előbb jól beszól néhány Apple kritikusnak, majd részletesen kifejti, hogy miért is annyira fontos az Apple Watch az Apple palettájában, és mennyi mindent köszönhet az iPhone X az okosórának, hiszen valójában az iPhone-ban még radikális újításnak számító funkciók az Apple Watch-ban már korábban bizonyítottak.

Lehet persze az is közrejátszott, hogy épp Niley Patel QA-jét hallgattam, és hatalmasat röhögtem a képen. A Verge-nél mostanában ugyanis az a mottó, hogy az Apple lehúzását jobban kattintják… Mindenesetre azt ajánlom, hogy ha van 10 perced, olvasd el az angol cikket, mert most csak az Apple Watch-ot érintő rész fér bele.

“Nevetségesen éreztem magam a Milánói szíjban” – Niley Patel, csuklóján a Bowsertől lopott pánttal

Bizonyított újdonságok sora

Az elmúlt hónapokban (meg az előző cikkünkben) a csapból is az folyt, hogy jön az OLED, vajon milyen lesz, senki sem tudja. Mennyire lassú az Apple, hiszen a konkurens gyártók már dobtak ki kicsit előbb OLED telefonokat (amik még a teszt), ugyanakkor mennyire bátor, hogy meg merte lépni. És még káva meg gomb sincs. Az igazság az, hogy az Apple Watch ezt eddig is tudta. Nem vakon ugrott a mélybe az új kijelzővel az Apple, volt ideje elég tapasztalatot szerezni a “kistestvéren”.

De ez csak a jéghegy csúcsa. A Touch ID egy általánosan szeretett és tökéletesen működő rendszer, a konkurencia még nem hagyta el minőségben és megbízhatóságban. Ennek ellenére a Watch esetében az Apple megtapasztalta, hogy mennyire kényelmes a biometrikus azonosítás a hétköznapokban. Nem kell kódot írni, a Watch tudja, hogy nem vetted le, ezért a fizetés tényleg pillanatok alatt történik (tőlünk messze Nyugatra). Ez állhatott a hátterében annak, hogy a járt utat elhagyva a Face ID-ra váltottak.

Nekem eddig kétszer volt lef*som a bokám érzésem az Apple termékeivel: amikor kipattintottam az AirPods-ot és már működött is, illetve amikor szinkronizáltam az Apple Watch-ot a telefonommal. És most az iPhone X-re váltásnál ugyanezt éltem át: komoly wow faktort váltott ki otthon az asszonnyal, amikor egymásra helyeztem a két telefont…

De, ami leginkább fontos, és a legtöbbet vitatott téma nálunk is a kommentekben, az a pozícionálás. Az iPhone X az eddigi legjobb és legdrágább iPhone is egyben. Hiába áraz a konkurencia hozzá közel, lélektani határokat lépett át. Van, aki szerint ez csak pénzéhség, ugyanakkor üzletileg merész lépés is volt: lesz ilyen árak mellett elég kereslet?

Ez a kérdés ugyanúgy fennállt az Apple Watch esetében is. A legtöbb szakértő az elején temette a vonalat, mondván minek venne bárki, amikor olcsóbban vehet a konkurencia okosóráiból, ugyanazt tudják. Mára pedig a világ legelterjedtebb pulzusmérőjéről beszélünk, és a javarészt Apple Watch eladásokból álló “wearables” részleg önmagában is egy Fortune 400-as cég lehetne.

Az iPhone X esetében is hallottuk még az olyan fanatikustól is, mint Handras, hogy ez már túl drága, nem fogja megvenni. Egészen addig, amíg kezébe nem fogta. A versenytársakat a nagy magazinok az egekig magasztalták. Egészen addig, amíg kezükbe nem fogták. Most ezeken a termékeken a sor, hogy a következő időszakban generáljanak legalább annyi eladást, mint az iPhone X-nek sikerült a nyitónapon.

Ha meghoztuk a kedved az Apple Watch-hoz, az iSTYLE webshopjában találsz pár akciós darabot, akár Milánói szíjjal is!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!