imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Megkarcolódik az Apple Watch? Scratchgate…


Talán még sosem volt olyan termékrajtja az Apple-nek, amikor ne került volna elő valamilyen felnagyított probléma. Bendgate, Antennagate, Kopásgate, stb. Az Apple Watch sem kerülhette el a sorsát, és ahogy számítottunk is rá, itt a “Karcgate”.

Alig pár napja indult el az Apple Watch forgalmazása, egyes felhasználók pedig máris elkezdték posztolni a videókat, arról, hogy a rozsdamentes Apple Watch megkarcolódik. Nem a kijelző persze, hiszen az zafírból készül, hanem a rozsdamentes tok.

Kész, vége a világnak, hiszen karcolódik az Apple Watch rozsdamentes acélból készült háza. Mondhatnák ezt persze, ha nem tudnánk, hogy bizony bizony, a polírozott acél már csak ilyen: karcolódik. Természetesen nem magától karcolódik, kell valamilyen hasonló keménységű fém ami megkarcolja. Övcsat, gomb, téglafal, stb. Ugyanez igaz minden rozsdamentes acélból készült órára, hiszen azok is karcolódnak, csak mivel azokon nincs Apple logó, senkit nem érdekelnek, nem érdemes videókat készíteni, és nem érdemes cikket írni belőlük, mint például ezt itt, amit már most 83 000-en néztek meg, de valószínűleg meglesz a milliós nézettség is ha egy kicsit megindul a média. A videóból egyébként az is kiderül, hogy – figyelem dobpergés – simán ki lehet polírozni az Apple Watch tokjából a hajszálkarcokat:

Az Apple gyűlölők már biztosan készítik a billentyűzetet, hogy megírják: az nem indok, hogy más órák is karcolódnak, csinálja meg rendesen az Apple.

Nos az a helyzet, hogy az Apple sem hághatja át a fizika szabályait. Lehet ötvözeteket készíteni, de alapvetően a fém egyik tulajdonsága közé tartozik, hogy meg tud karcolódni. Gyorsan jegyezzük is meg: az arany még könnyebben megkarcolódik majd, hiszen az arany még puhább fém. Léteznek egyébként kicsit keményebb acél ötvözetek is, de ez csak tovább emelné az Apple Watch árát, és nem sokkal lenne karcállóbb mint a jelenleg is használt rozsdamentes acél ötvözet.

Tissot óra, (Apple Watch árban) rozsdamentes acél.
Tissot óra, (Apple Watch árban) rozsdamentes acél.

Több szót nagyon nem is érdemes vesztegetni erre a történetre, bár annyit még érdemes megjegyezni, hogy a mi óráinkon még egyetlen karcolás sincs, igaz nem is raktuk be a zsebünkbe az apró mellé, és a falat sem karistoltuk végig velük.

Ha már a karcolódás a téma, akkor érdemesebb megnézni a Consumer Reports videóját, melyben jól látszik, hogy mennyivel erősebb az Apple Watch zafírkristály borítású kijelzője. Sokkal sokkal strapabíróbb mint az Apple Watch Sport modellek ioncserélt üvege. Ahogy a videóban is elmondják, a zafírnál csak a gyémánt keményebb, tehát akár a téglafalon is végighúzhatjuk a zafír kijelzős Apple Watch-ot anélkül, hogy megkarcolnánk a kijelző felületét.

Hogyan teljesített az Apple Watch? A zafír úgy teljesített ahogy vártuk, túléte a 9-es keménységű tesztünket. Az Apple Watch Sport modell még kibírta a 7-es erősségű tesztet, de a 8-as fokozatnál megsérült.

A Consumer Reports tesztelte a szívritmus mérését is, és igen pontosnak találták azt, ezen kívül megnézték azt is, hogy mennyire bírja a vizet az Apple órája. Mindkét tesztben jól szerepelt az Apple Watch, simán hozta az Apple által ígért eredményeket. Íme a Consumer Reports videója:

 

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!