imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Watch számlapfejlesztőket keresnek


Az Apple Watch megjelenésekor összesen tízféle számlapból választhattunk – noha az első, 2014 szeptemberi bemutatón másfajtákat is láthattunk, amik végül a watchOS 2-vel jelentek meg. Elképzelhető, hogy az Apple a jövőben bővíteni szeretné a lehetőségeket.

Utility, Modular, Simple, Motion, Astronomy, Color, Solar, Chronograph, Mickey Mouse, X-Large, Timelapse, Photo Album, Photo – jelenleg ez az a 12 számlap, amit beállíthatunk az Apple Watch-unkon. Nem olyan sok, persze az Apple állítása szerint a finomhangolásokkal, színekkel, komplikációkkal összesen több millió különböző lehetőséget kapunk.

Persze ez nem jelenti azt, hogy ne foglalkoznának Cupertinóban, sőt, egészen pontosan Santa Clara Valley-ben újfajta számlapok tervezésével. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy tegnap egy új állásajánlat került fel az Apple weboldalára, melyben kifejezetten olyan fejlesztő(ke)t keresnek, akik számlapokat és komplikációkat készítenek majd az Apple Watch-ra. Az összefoglaló így szól:

Legyél te is annak a csapatnak a tagja, amely forradalmasítja a karórát! Az Apple Watch csapat szoftvermérnökeként a feladatod a számlapok és komplikációk elkészítése lesz. Szoros együttműködésben dolgozol majd a felhasználó felülettel, iOS keretrendszerekkel és minőségbiztosítással foglalkozó csapatokkal, hogy kiváló minőségű interakciókat készíts, melyek több millió felhasználóhoz jutnak el.

Apple Watch-számlapok

Ami a kompetenciákat illeti, természetesen érdemes kenni-vágni a Cocoa és Objective-C programozást, nem árt ha van tapasztalat a C és C++ terén, valamint a legalább három éves gyakorlat is dobhat az esélyeinken. A leírásban kiemelik azt is, hogy a jelentkezőnek legyen „fantasztikus odafigyelése a részletekre”, valamint nem árt, ha mutatunk valami bizonyítékot azzal kapcsolatban, hogy képesek vagyunk határidőre és a specifikációk alapján befejezni a különböző projekteket.

Az állásajánlat persze nem jelenti azt, hogy hamarosan elöntenek minket az újfajta számlapok, de arra azért utal, hogy foglalkoznak ilyesmivel az Apple-nél. Ha érkeznek is újdonságok, az nem mostanában lesz: a jelenleg bétafázisban lévő watchOS 2.2-ben nincsenek ilyenfajta újdonságok, így lehet, hogy a következő nagyobb frissítésig, akár a watchOS 3-ig kell várnunk ezekkel. Aztán még az is lehet, hogy olyan különleges együttműködésekhez készülnek majd új számlapok, mint amilyen a jelenlegi Hermès is.

Forrás: AppleInsider.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!