imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Watch üzemidő: 19 óra az álomhatár?


Bár az Apple Watch bemutatóján céloztak arra, hogy az óra minden nap töltésre szorul, az üzemidőre vonatkozó pontosabb adatok mindeddig nem ismertek. Talán ez a legnagyobb kérdőjel az új termék körül, hiszen az üzemidő nagyban befolyásolja majd a használhatóságát. A 9to5Mac „belső forrásra” hivatkozva próbálja a talányról fellebbenteni a leplet.

Persze azt most is érdemes leszögezni, hogy ugyan az információk egy állítólagos belső forrásból származnak, Mark Gurmannak semmiféle bizonyítéka nincs az értesülések valóságalapjával kapcsolatban. A 9to5Mac által közölt adatok azonban józan paraszti ésszel is reálisnak tűnnek, tehát ha másnak nem, egy valószínű tippnek felfoghatjuk azokat.

Ezek szerint az Apple az 2,5-4 óra üzemidőre törekszik aktív használat mellett, 19 órára vegyes használatban, három napra, ha csupán készenléti módban áll a készülék. Alvó módban akár négy napot is ki kellene bírnia. A korábban megjelent találgatások is hasonló adatokról szóltak, azonban az informátor szerint az első generációs készülék egyelőre még nem üti meg ezt a szintet.

Információk szerint Apple Watch egy kicsi de erős S1 chippel kerül majd forgalomba, melynek az iPhone 4s-ben és az iPad 2-ben dolgozó A5 processzorhoz hasonló a teljesítménye, ennek önmagában viszonylag nagy az energiaigénye, nem beszélve a retina minőségű 60 FPS képfrissítésű kijelzőről. Az akkumulátorhasználattal szembeni kihívás tehát nem kicsi…

D9nDghV

Cupertinóban komoly teljesítménytesztek zajlanak mind a beépített, előre telepített, illetve más szoftverfejlesztők alkalmazásaival is. Az informátor szerint most a cél 2,5 óra teljes kihasználtság során, például intenzív processzorhasználatot igénylő játékok esetében, vagy 3,5 óra normál fogyasztású alkalmazások folyamatos használata mellett. Érdekes, hogy az Apple jobb eredményre számít, ha az óra fitnesz alkalmazását használjuk. Ezt használva kibír majd az akkumulátor egy közel 4 órás folyamatos edzést.

Azt is kipróbálták, amikor az órát csupán időmérőként használjuk, különféle óra-animációk nézegetésével és ketyegéssel, így körülbelül 3 órás eredmény született, bár ez a szituáció nem túl életszerű, hogy bárki is folyamatosan az idő múlását bámulná… Amikor nem használjuk, akkor egyébként a kijelző automatikusan kikapcsol, ezzel is növelve az akkumulátoridőt.

fSrHB9u

Persze a felhasználók nagy többsége nem fogja egész nap folyamatosan az időt nézni, normál esetben valószínűleg elérhető lesz, hogy csak este kelljen töltőre tenni az órát. Úgy tűnik egyelőre a 19 órás üzemidő az álomhatár vegyes használat mellett, ezt azonban nem biztos, hogy az első generációs Apple Watchnál el tudják érni. Az informátor szerint ez okozza a kereskedelmi forgalomba kerülés késlekedését. A cupertinoi cégen belül állítólag meglepően nagy mennyiségű – közel 3000 darab – tesztkészüléket használnak már.

Forrás: 9to5Mac. Borítókép: The Independent.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!