imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Watch virtuális koronával?


Már az iPhone 7-nél is elég sokaknál kiverte a biztosítékot a valós, lenyomható gomb virtuálisra cserélése. Vajon mi lesz, ha ugyanezt eljátsszák az Apple Watch gombjaival is? Márpedig megvan rá az esély…

Mostanra már volt majd’ két évünk megszokni, de ha még emlékeztek, megjelenésekor elég nagy port kavart az iPhone 7 azon újítása, amely a lenyomható Home gomb helyett virtuálisat vezetett be. Ugyebár a trükk a Taptic Engine vállán nyugszik, amely mára annyira kifinomult rezgésekre is képes, hogy azzal meg lehet téveszteni az emberi érzékelést – lenyomás hatását keltve úgy, hogy a „gomb“ valójában egy tapodtat se mozdul.

Most a Fast Company egy első hallásra hasonlóan nehezebben emészthető, „megbízható forrásokra alapozott“ hírrel állt elő a minap. Eszerint vagy az idén őszre várható, vagy az azt követőre, Apple Watch generáció az iPhone 7 útjára lép majd, és mellőzni fogja az analóg gombokat. Az alapvető felállás ugyanaz maradna, azaz továbbra is két gomb lenne az órán, csak épp mindkettő virtuális formában, annyi csavarral, hogy a korona forogni tényleg forogna, de a haptikus visszajelzésről már a Taptic Engine gondoskodna.

Az újítás nem lenne öncélú, rögtön két praktikus előny is felsorakoztatható a pro oldalon. Egyrészt mivel így gyakorlatilag hermetikusan zárt lenne az óra belseje, még nagyobb mértékű vízállóság lenne elérhető; másrészt a megoldás állítólag kevesebb helyet emésztene fel, azaz több maradna az aksinak (hacsak Ive nem a vékonyítás mellett dönt ehelyett). Mindkettő olyan fejlesztés lenne, amit örömmel fogadnánk, bár személy szerint az Apple Watch-hoz jelenleg jobban el tudom képzelni a mechanikus gombokat.

A hosszútávú cél – hasonlóan az iPhone-hoz – a gombok teljes száműzése lehet. Pár generáció múlva már valószínűleg ezeknek a virtuális kitüremkedéseknek is búcsút inthetünk, helyettük pedig a tökéletesen sima oldalú négyszög házon kapna helyet egy érintésérzékeny felület, amely átvenné a gombok mai funkcióját.

Forrás: Fool.com

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!