imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple Watch volt a fa alatt? Itt van hozzá pár tipp!


Első sorban Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk minden Kedves Olvasónknak! Mostani cikkünk pedig azoknak szól, akik csak most ismerkednek az Apple okosórájával, és az egész kütyü még feltérképezésre váró lehetőségek tárháza. Persze ettől függetlenül rutinosabb vén rókák is átpörgethetik, hátha akad valami, amit még nem ismertek.

Jobb a bal

Szegény balkezeseket így elég sok szívatás éri a jobbkezesekre kalibrált világban, nem kell, hogy ez az amúgy sem rövid lista az Apple Watch használatára is kiterjedjen. Ha a jobb kezeden hordanád az órát, egyszerűen csak pozicionáld úgy a kütyüt, hogy a digitális korona a jobb felső sarok helyett a bal alsóban kapjon helyet.

Ezután látogasd meg iPhone-on a Watch alkalmazást, menj a General > Watch Orientation menüpontba és válaszd ki, melyik kezeden, milyen helyzetben használod az Apple Watchot.

Nótorius későknek

Ha te is azok közé tartozol, akik egyszerűen képtelenek időben odaérni bárhová, akkor van egy nagyon egyszerű megoldás: állítsd előbbre az órádat. Ezt az analóg óráknál is előszeretettel alkalmazott trükköt nagyon egyszerűen beállíthatod az Apple Watchon is.

Keresd fel a Beállításokat az órán, azon belül is nyomj a Time menüpontra, majd a “+0 min”-re. Ezután a korona segítségél válaszd ki a számodra optimális időcsúsztatást majd nyomj a Set gombra. Ne aggódj, az Apple Watch szeparáltan kezeli ezt a beállítást, minden más funkció az időkijelzésen túl a valós időt követi majd.

Városi futáshoz

Azok, akik szoktak a városban futni, pontosan tudják, hogy sajnos egy csomószor meg kell állni a pirosnál, szét kell nézni az úttesten való átkelés előtt vagy csak meg kell várni, amíg feloldódik a japán turisták által előszeretettel blokkolt járda. Ezek nemcsak a tempót akasztják meg, de a futás idejének rögzítésébe is bezavarnak.

Ezt orvosolandó, beállítható, hogy csak akkor mérje a tevékenységet az okosóra, ha ténylegesen futsz is. Ehhez menj az iPhone-os alkalmazás My Watch szekciójába, majd a Workout menüben pipáld be a Running Auto Pause lehetőséget.

Telefonon néha kényelmesebb

Egyik első Apple Watchos élményem, hogy épp zenét hallgatok az iPhone-ról fülessel, amikor hívást kaptam. Gondoltam, milyen menő, most ezt jól felveszem az órával. Igen ám, de számításaimmal ellentétben nem az iPhone-on (és így a headseten) kezdődött a “Hallo, hallo itt vagy?”-ozás, hanem az Apple Watchon kihangosítva. Mondanom sem kell, elég kellemetlen volt a zsúfolt metrón lebonyolítani a kényszerűen rövidre zárt beszélgetést.

Neked viszont már nem kell ebbe a helyzetbe kerülnöd. Ha az órával vettél fel egy hívást, de jobb szeretnéd az iPhone-on folytatni, akkor több lehetőséged is van. Ha épp fel van oldva a telefon, csak nyomj a zöldre váltott felső státuszsávra. Ha nincs, akkor kezdd el tekergetni a koronát addig, amíg elő nem bukkan az Answer on iPhone opció. Erre nyomva kevésbe kellemetlen körülmények között folyhat tovább a beszélgetés.

Szezám tárulj!

Ha az Apple Watch egy már meglévő, legalább 2013-as Mac mellé érkezett, akkor a gépet akár az óráddal is feloldhatod, nem kell feltétlen jelszavakat pötyögnöd. Ehhez 1.) legalább macOS Sierrának kell futnia a Mac-en, 2.) legalább watchOS 3-nak az órán 3.) mindegyik eszközödön kell legyen jelszóvédelem 4.) ugyanazzal az Apple ID-vel kell bejelentkezned és végül 5.) aktiválva kell legyen a kétlépéses hitelesítés, amiről itt találsz minden szükséges információt.

Ha midnen kritériumnak megfeleltél, akkor már csak egy apró beállítás hiányzik a funkció használatához. A Macen nyisd meg a Rendszerbeállításokat, navigálj a Biztonság és adatvédelem menübe, majd az Általános fül alatt keresd fel a “Mac feloldásának engedélyezése az Ön Apple Watcha számára” dobozkát és pipáld is be kapásból. Innentől kezdve az óra intézi a beléptetést ha a csuklódon figyel, feloldott állapotban.

Nem kell nagyító

Méretéből fakadóan az Apple Watch nem éppen szövegolvasásra termett. A gyári betűméret elég kicsi, aminek köszönhetően bár relatív sok tartalom jelenhet meg egyszerre, biztosan lesz, aki már nem tudja kényelmesen elolvasni. Ők pár egyszerű lépésben javíthatnak az olvashatóságon.

Nem kell mást tenni, mint elugrani az iPhone-os app My Watch szegletébe, ahol a Fényerő és szövegméret menüpont felkutatás után egy csúszkával beállítani az ideális méretet. Ugyanitt a további olvashatóság érdekében akár a félkövér megjelenítés is bekapcsolható.

Már megint hol az a #?!%@ telefon?

Valószínűleg te is kerültél már olyan helyzetbe, hogy az egész lakást át kellett kutatnod a telefonod után kutatva. Külön sluszpoén szokott lenni ilyenkor, ha még le is van némítva a készülék, hogy még a megcsörgetős trükk se működjön. Na ezekben a pillanatokban fogod áldani leginkább, hogy van Apple Watch-od.

Egyszerűen csak simíts fel a kijelző aljáról, hogy előhívd a Control Centert, majd keresd meg azt a gombot, ami egy rezgő iPhone-t ábrázol. Szöprájz, szöprájz ezzel tudod megcsörgetni a telefonod, még akkor is, ha le van némítva. Sőt, ha sötétben keresed és nem ártana egy kis vizuális visszajelzés, akkor az említett gombra hosszan nyomva még a vakut is be fogja kapcsolni.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!