imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple WWDC 2018 | Minden amit tudnod kell!


Már csak pár óra választ el minket az Apple éves fejlesztői konferenciájától, amely során várhatóan leleplezésre kerülnek az új operációs rendszerek és talán még más dolgok is. Itt van minden, amit tudnod kell a mai eseményről.

Mi ez?

A WWDC az Apple Worldwide Developers Conference, azaz az Apple Nemzetközi Fejlesztői Konferenciájának rövidítése. Az eseményt minden évben megrendezi a vállalat, és ahogy az a nevéből is sejthető, alapvetően a fejlesztőknek szól a dolog. Ekkor kerül ugyanis bemutatásra az iOS, a macOS, a watchOS és a tvOS legfrissebb főverziói.

Nem sokkal a bejelentés után az Apple elérhetővé teszi először a fejlesztő, majd később a publikus béta verziókat, így az alkalmazáskészítőknek van idejük felkészülni a rendszerek őszi rajtjára, implementálhatják az új funkciókat és lehetőségeket. Éppen ezért tehát, noha a fejlesztőknek szól a bemutató, nekünk felhasználóknak is érdekesek az ott elhangzottak.

Na, király, megyek megnézem a helyszínen!

Végülis, miért is ne? Ehhez csupán a kaliforniai San Joséba kell elugrani, és helyi idő szerint reggel 10 órakor megjelenni a McEnery Convention Centerben. De lassan a testtel, sajnos, nem ilyen egyszerű a történet (már ha ez egyszerűnek számít).

Nem meglepő módon hatalmas az érdeklődés az esemény iránt. 2013-ban például mindössze 2 perc alatt (!) fogyott el mind az 5 000 jegy, így nagyon sok fejlesztő, aki kiszorult, elég feszkós lett. Ennek elkerülése végett 2014 óta az Apple lottón sorsolja ki a férőhelyeket. Azaz van egy regisztrációs időszak, aminek a végén eldől, hogy kik azok a szerencsések, akik megjelenhetnek a helyszínen.

Félreértés ne essék, ezeknek a szerencséseknek továbbra is fizetniük kell a jegyért, méghozzá nem is keveset. Idén 1 600 dollárba, azaz ~440 ezer forintba fájt egy ülőhely. Magyarul, ha személyesen néznéd meg a show, szükséged lesz egy kisebb vagyonra, és nem kevésebb szerencsére is.

kivéve ha….

Tehetséges fiatal fejlesztő vagy. Az Apple ugyanis minden évben elajándékoz pár ingyenes jegyet azoknak a fiatal fejlesztőknek, akik tehetségükkel és elhivatottságukkal bizonyították, hogy helyet érdemelnek a show-n. Idén pedig van okunk büszkének lenni: a WWDC történetében elsőként ugyanis egy magyar fejlesztő is az ösztöndíjasok között van!

Horváth Roland, 16 éves soproni diák, számos alkalmazás alkotója a napokban nem csak hogy kiemelt helyen szerepelt az App Store bemutatkozó oldalán, még meghívást is kapott az Apple-től a Keynote-ra. Élve a páratlan lehetőséggel, megkerestük Rolandot, hogy ossza meg velünk élményeit, aki volt olyan jófej, hogy igen szoros menetrendjébe beleszuszakolt egy exkluzív élő bejelentkezést holnapra – erről holnap részletesebben is írunk, érdemes lesz követni a magazint!

Hogyan követhetem az eseményeket?

A nagy érdeklődésre való tekintettel az Apple minden évben élőben közvetíti a WWDC-t. Az egyik opció tehát, hogy a vállalat erre a célra létrehozott aloldalára kattintotok ma este 19:00-kor. De minek tennél ilyet, amikor minket is követhetsz élőben itt a magazinon, az iSTYLE YouTube csatornáján vagy akár a Facebookon is!?

Bizony, a hagyományokhoz híven ezúttal is élőben kommentáljuk majd az eseményeket. Nem is akárhogyan! Idén úgy döntöttünk, hogy csavarunk kicsit a megszokott adásmeneten, és új helyszínen, nagyobb stábbal, több emberrel vetjük magunkat bele a történésekbe. Bónuszvendégként pedig itt lesz velünk Handrás is! Idén először ráadásul személyesen is találkozhattok velünk, ugorjatok be az Andrássy úti iSTYLE-ba pár szóra! Mi már nagyon készülünk, reméljük, nektek is tetszeni fog az új koncepció.

Fontos, hogyha szeretnétek beszélgetni, kommentálni az eseményeket, akkor azt mindenképpen itt az iMagazinon tegyétek hozzászólás formájában: csak ezt fogjuk olvasni, és csak ezekre az üzenetekre tudunk majd reagálni.

A közvetítés tehát ma este, 18:40 perckor veszi kezdetét! Gyertek, jó lesz!

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!