imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Áprilisban kezdik meg az iPhone 8 processzorának tömeggyártását


Ugyan kevés biztosat tudunk a következő iPhone tulajdonságairól, az elemzők mégis hatalmas érdeklődésre számítanak idén, ezért a beszállítóknak lassacskán muszáj lesz elkezdeniük az alkatrészek gyártását. A TSMC már áprilisban nekiláthat az iPhone 8 processzorainak termelésébe.

Az Economic Daily News információi szerint a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (ismertebb nevén a TSMC) – amely az iPhone 7 A10 Fusion processzorainak kizárólagos gyártója – hamarosan megkezdi az új generációs A11-es processzorok gyártását is. Arról nincs hír, hogy vajon marad-e a tavaly debütált 2+2 magos megoldás az iPhone-okban, azonban lehetséges, hogy az Apple idén áttér a 10 nanométeres kialakításra a jelenlegi 16 nanométeres helyett. Általában a méretbeli csökkenés teljesítmény-javulással is kecsegtet, mivel így közelebb kerülnek egymáshoz a tranzisztorok, ami lehetővé teszi az órajel-növekedést.

a10

Na nem mintha híjján lennénk erőforrásnak, hiszen a okostelefon piac jelen felhozatalában az iPhone 7 A10-es processzora az abszolút favorit az egy magra jutó teljesítmény tekintében. Az AnTuTu Benchmark háziversenyében az iPhone 7 Plus az első, az iPhone 7 pedig a második helyen végzett. Ebben a versenyben az örök riválisnak számító Samsung telefonok csúfosan leszerepeltek, de a Google Pixel is elhasalt, míg a kínai OnePlus és Huawei szorgalmasan lohol az Apple után. Tehát valószínűleg idén is valami nagy dobással kell készülnie az Apple-nek, ha nem szeretné elveszíteni elsőségét.

Az A11-es processzorok már az új, FinFET technológiával készülhetnek, amiben a TSMC már évek óta előrébb jár a Samsungnál. Vélhetően többek között ezért is a taiwani cégre bízza az Apple a piszkos munkát. A FinFET elsőre talán egy kicsit ijesztően hangozhat, sőt, még akár sokadjára is. A lényegi különbség a processzor szerkezet felépítésében van, a tranzisztorok nem rétegszerűen helyezkednek el, mint korábban, hanem háromdimenziós struktúrába rendeződnek. Az elnevezés pedig a tranzisztorok gyártása során a csatornát körülvevő vékony szilícium “uszonyból” adódik.

iphone8_concept_cover

Ahogy az iPhone 7-nél is megegyező chip került mindkét méretű modellbe, úgy idén is az összes telefonba a megegyező tudású A11 várható, amit esélyes, hogy később az iPad Pro szériába is átültet majd az Apple. A tervek szerint 50 millió processzort fognak legyártani júliusig, az év végéig pedig 100 millió darabot, ami nem is túl elrugaszkodott elképzelés, mivel 2016 negyedik negyedéve – az ünnepi időszak különösképp – igencsak erősre sikerült az Apple-nek. Ha valóban akkora dobás lesz idén az új iPhone, mint amennyire reméljük, akkor kétség sincs afelől, hogy szükség lesz ekkora mennyiségű alkatrészre az év végéig.

Forrás: 9to5mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!