imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Áprilistól minden appnak támogatnia kell a Super Retina kijelzőt


Legalábbis az Apple csak ilyen feltétellel fog új alkalmazásokat beengedni az App Store. A cég a fejlesztőknek küldött levelében arra ösztönöz, hogy használják az iOS 11 SDK nyújtotta lehetőségeket és optimalizáljanak Super Retina displayre is.

Nemrégiben az Apple bekeményített emoji fronton, most pedig arról tájékoztatta a fejlesztőket, hogy ideje iPhone X-et támogató verziót is készítenie annak, aki még nem tette meg. Ezt nem kötötték dátumhoz, az újonnan érkező alkalmazásoknak viszont áprilistól ez lesz a minimum, ha az App Store-ba szeretnének kerülni.

Bár az App Store-ból letölthető alkalmazások száma kettő és három millió közé tehető, a szerkesztők alaposan megválogatják, hogy mi jelenhet meg és mi nem. Rendszerint egyesével teszt alá vetik az új appokat, visszajelzéseket küldenek róluk a fejlesztőknek, akiknek dokumentációt is be kell nyújtaniuk arról, hogy pontosan mit csinál, hogyan működik, és miért kér pénzt az alkalmazás.

Korábban is előfordult már egyébként, hogy egyes kijelzőméretekre nem volt optimalizált verzió némely alkalmazásokból. Ez általában akkor fordul elő, ha egy nem univerzális appot szeretnénk iPadre letölteni. Ekkor ugyanúgy elérhető az alkalmazás, egy iPhone verziót tudunk letölteni, amibe belenagyít a rendszer. Idővel ezekből egyre kevesebb lett, ugyanis a készítők rájöttek, hogy ez a fajta olcsó megoldás borzalmas felhasználói élményt eredményez.

És aki egy gyorsan változó piacon túl akar élni, az nem teheti meg, hogy fittyet hányva a dolgokra nem készít iPhone X változatot. Szerencsére eddig nem sok ilyennel találkoztunk, gyakorlatilag a nulla felé konvergál ezeknek a száma, olykor mégis azoktól a nagy fejlesztőktől látunk hanyagságokat, akiknek nem lenne nagy erőfeszítés ezekre odafigyelni (ugye, Google?).

Ezzel a törekvéssel az is összefügghet, hogy Kuo szerint idén elöntik az iPhone X kinézetű telefonok az Apple termékpalettáját: a KGI elemzője 3 új méretben várja az iPhone X második generációját, köztük egy barátibb áron elérhető modellel. Ha pedig Kuo ismét jólértesült, akkor a valamivel olcsóbb technológiákból összeszerelt iPhone hatására idén jelentősen megnőhet azon felhasználók száma, akik a hagyományos forma helyett inkább az újat emelik le a boltok polcairól.

Nektek van még olyan appotok, ami nem támogatja a Super Retina Kijelzőt?

Forrás: 9to5mac

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!