imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

AR Headsetről árulkodik az iOS 13 kódja


Az Apple AR-os projektjei már évek óta a levegőben lógnak, most az iOS 13 kódja újabb árulkodó jeleket fedett fel egy kiterjesztett valósággal működő headsetre vagy szemüvegre vonatkozóan.

Bár, már arról is többször szóltak a hírek, hogy a projektet teljesen felfüggesztették, az iOS 13 legújabb buildjében most információkat találtak, mely egy fejre szerelhető kiterjesztett valósággal működő kijelző fejlesztésére és tesztelésére utal.

Az iOS 13 internal buildje tartalmaz egy “STARTester” nevű appot, amin ki- és be lehet kapcsolni a fejre szerelhető módot. Ez feltehetőleg egy AR headset iPhone-os teszteléséhez szükségeltetik. Ugyanezt erősíti meg, hogy a teszt appban két fajta státusz is elérhető ehhez a feltételezhető termékhez: a “worn” és “held”, mindkettő a fejen való viselésre utal.

Továbbá az iOS 13 README fájlja is árulkodott kicsit egy “StarBoard” nevű rendszerkomponensről sztereó AR-os appokhoz. Ez szintén utalhat valamiféle headsetre. A kódban pedig tovább turkálva, egy csomó helyen megjelenik a “StaBoard mode” különböző nézetekkel társítva, leginkább AR környezetben.

Eddig különböző nagyágyúk is megerősítették már, hogy érkezhett valami kiterjesztett valóság fronton. Eddig a lehető leginkább jól közelítő információkkal Ming-Chi Kuo szolgálta, aki a szemüveg 2020-as piacradobását tippelte. Hozzá csatlakozott az elmúlt évek során Mark Gurman, aki pedig már az is tudni véli, hogy egyfajta iOS módosulatot futtat majd az eszkösz, “rOS” néven.

Bár Tim Cook mindig megerősíti, hogy az AR-ban van a jövő, és nem telik el úgy Keynote, hogy egy-egy kiterjesztett valóságos újítás ne jönne, akár csak játék formájában.

Vajon a jövő heti eseményen már egy nagyobb AR-os bejelentési is várható?

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!