imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

AR szemüvegen dolgozik az Apple


Elég biztos forrásból érkezett a hír, mely szerint az Apple egy Google Glasshoz hasonló okosszemüvegen dolgozik.

Már mi is teszteltük a Google okosszemüvegét, de nem ájultunk el tőle, ahogyan Tim Cook és Jony Ive sem.

Jony Ive szerint egy karóra sokkal jobb értesítések megjelenítésére, mint egy szemüveg, az ember arca szerinte egyszerűen nem megfelelő hely erre. Tim Cook is elmondta a véleményét amikor megláttak egyet:

Mindig úgy gondoltuk, hogy a szemüveg nem túl okos lépés, abból a szempontból, hogy az emberek nem igazán akarják majd viselni. Tolakodó, ahelyett, hogy háttérbe szorítaná a technológiát, amiben mi mindig is hittünk. Mindig azt gondoltuk, hogy nem lesz sikeres, és eddig nem is lett az. Az Apple Watch nem kellemetlen. Nem épít egy akadályt közénk.

Többek közt a fentiek miatt is meglepő egy kicsit, hogy Mark Gurman szerint – akinek egyébként 100 százalékosan be szoktak jönni az Apple-lel kapcsolatos infói – az Apple egy újabb hordható kiegészítőn dolgozik, ami nem más mint egy okosszemüveg.

Gurman belsős infói szerint, az Apple régóta dolgozik egy olyan szemüvegen, ami különböző információkat jelenít meg a szemünk előtt. Már látom is magam előtt, ahogy virtuális pokémonok ugrálnak a szemünk előtt miközben sétálunk az utcán, de nyilván még hasznosabb lenne például vezetés közben kiterjesztett valósággal látni egy csomó információt a szemünk előtt, anélkül, hogy az útról levennénk a szemünket.

iglass

A források szerint, a szemüveg az Apple Watch-hoz hasonlóan kapcsolódik majd az iPhone-unkhoz, tehát az iPhone végezné a számításigényes feladatokat, a szemüveg pedig csak megjelenítené az információkat.

A dolog állítólag prototípus állapotban van, de majd csak valamikor 2018-ban indulhat meg a forgalmazása. Természetesen nem szabad elfelejteni, hogy az Apple sok projekten dolgozik egyszerre, aztán egyetlen csapással képesek elkaszálni bármelyiket, ha úgy látják, hogy nem sikerült kiemelkedő minőségben megvalósítani az elképzelésüket.

agglass

A Google Glass sikertelensége intő példa lehet, de az Apple már többször bizonyította, hogy ha nem is ők találnak fel elsőként valamit, később be tudnak lépni a piacra egy jó pillanatban úgy, hogy sikerre vigyenek egy korábban már megbukott koncepciót.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!