imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Arcade Hub – Az összes Apple Arcade-játék egy helyen


Néhány lelkes felhasználó vállalta a feladatot, és készítettek egy webes katalógust az Apple gaming szolgáltatásának összes játékával.

Az Apple Arcade jelenleg az App Store egyik almenüjéből érhető el, amire ha nem is a többség, de számos felhasználó panaszkodik a különböző fórumokon. Szerintük ugyanis egy saját, külön alkalmazás nagyban javítaná a platform áttekinthetőségét. Még az is lehet, hogy az elégedetlenkedőknek van igazuk, azt azonban be kell látni, hogy az Apple szempontjából logikusabb a milliók által látogatott App Store „kirakatába” helyezni a szolgáltatást.

Részlet az Arcade Hub főoldaláról.

A dedikált alkalmazásra áhítozók viszont most mégis örülhetnek, mert egy vállalkozó kedvű csapat előállt egy weboldallal, ami szimpla, áttekinthető formában prezentálja az Arcade összes játékát. Az Arcade Hub névre keresztelt gyűjtemény rácsos vagy listás nézetbe rendezi a platform kínálatát, minden cím mellett gondosan feltüntetve a műfajt és az értékelési átlagot is. A főoldalon ráadásul a készítő és a megjelenés dátuma is látható a részletes leírások megnyitása nélkül.

Az egyes játékokhoz informatív adatlapokat is kapunk, ahol egy rövid összefoglaló és néhány screenshot mellett az utolsó frissítés dátumát is megtaláljuk. Ez különösen hasznos lehet az olyan címek esetében, amiket korábban már kimaxoltunk, és várjuk a plusz tartalmakat. A főoldalra visszatérve pedig a megjelenés dátuma és név szerint is sorba rendezhetjük a kínálatot, de akár műfajok alapján is szűrhetjük a listát.

Így néz ki a játékok adatlapja, felül letöltési linket is kapunk.

A fejlesztők azt ígérik, hogy később új elemekkel bővítik a felületet. Ezek között a külsős értékelési oldalak (pl. Metacritic) pontszámainak feltüntetése, saját kívánságlisták összeállítása, illetve a már teljesített játékok megjelölésének lehetősége szerepel. A potenciálisan érkező újdonságok sorában még a saját vélemények írása is felvetődött, ha az App Store rendszere mellett esetleg lenne rá igény.

Az Arcade Hub a jenlegi formájában stabilan működik telefonon és asztali rendszereken egyaránt, az viszont nagy kérdés, hogy a cupertinóiak megkísérlik-e eltávolíttatni, s ha igen, akkor sikerrel járnak-e. Amennyiben így alakulna, akkor persze még mindig ott az Apple Arcade saját listája, melyet a szolgáltatás felületén végiggörgetve a „Minden játék megtekintése” gombot választva érhetünk el. Ez valamivel talán mutatósabb az Arcade Hubnál, de az áttekinthetőség terén kevésbé hatékony, mivel tényleg csak egy szimpla listáról van szó.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!