imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Astro Duel for iPad


Elég sok embert megfertőztem a környezetemben a múltkori Godus-ajánlóval – utálnak is páran emiatt – és persze én is napi rendszerességgel játszom vele továbbra is, ha van időm, akár órákat. Néha azonban el kell ütni valamivel az időt két „aratás” között.

Erre lehet jó megoldás a pár hete iPadre is megjelent Astro Duel retro arcade űrhajós lövöldözős játék. A lényeg röviden: adott legfeljebb négy űrhajó egy iPad-kijelzőnyi pályán, a cél pedig, hogy kilőjük a többieket (vagy valamilyen módon megöljék magukat), és mi maradjunk utoljára talpon a csatamezőn. Egy-egy kör végén pedig annyi pontot kapunk, ahány űrhajót kilőttünk.

Van az alapfegyverünk, meg mindenféle felvehető extra, kék halálsugár, körbelövő kis bogyók, hatalmasat robbanó rakéta. ezen kívül felvehetünk pajzsokat is, illetve vannak mindenféle meglepetések a pályán, fekete lyuk, automata ágyú, szétlőhető elemek.

Astro Duel

Ennyi. Nem kell nagyon túlbonyolítani. A grafika az őskort idézi, pixeles, retro, ami kell. A hanghatások szintén. Az irányítás iPaden kicsit furcsa mivel egy ilyen játékhoz nekem hiányoznak a fizikai gombok, ezzel kapcsolatban viszont jó hír, hogy az Astro Duel támogatja az iOS 7-kompatibilis Bluetooth-, illetve az iCade-kompatibilis kontrollereket.

Ami viszont a legjobb az egészben, hogy nem csak a számítógép ellen nyomhatjuk, hanem lehetőségünk van többféle multiplayer mód közül választani. Először is, két ember játszhat egyszerre egy iPaden, bár előbb-utóbb ki fogják tépni egymás kezéből a tabletet. Másodszor, és ez talán az érdekesebb, használhatunk iPhone-okat kontrollereknek. Ehhez telepíteni kell az ingyenes Joypad Game Controller appot az iPhone-okra és a Joypad Game Console-t az iPadre.

Innentől kezdve akár négyen is apríthatjuk egymást egy iPadet használva kijelzőnek, és négy iPhone-t kontrollernek. Persze ez még nem oldja meg a problémát, vagyis hogy én folyamatosan le-lepillantottam a telefonom kijelzőjére, hogy akkor most jó gombot nyomok-e az irányváltáshoz például, de megnyugtató az a tudat, hogy az ellenfeleink is szívnak ezzel.

Astro Duel

Érdekesség, hogy leveleztem egy kicsit a játékot fejlesztő Rusty Moyherrel, aki felhívta a figyelmemet rá, hogy a Texasban idén ötödszörre megrendezésre kerülő Fantastic Arcade játékfesztiválon tartják az első Astro Duel-bajnokságot, szóval úgy tűnik, kialakult egy stabil rajongótábor a játék körül.

Nem fog mindenkinek tetszeni az Astro Duel, elég rétegjáték, talán még jobban is mint a Godus, de nagyszerűen el lehet szórakozni vele pár percet, ha pedig többen vagytok, akkor akár huzamosabb ideig is szórakoztató lehet egymásra lövöldözni. Ha sokallod elsőre a 2,69 eurós árat, akkor érdemes kipróbálni a maces változatot, ez ingyenesen letölthető a Mac App Store-ból. És még gombokat is használhatunk az irányításához. Ráadásul elvileg Xbox 360 kontrollerrel is vezérelhető a „Tattie Bogle” driverrel, bár ezt még nem próbáltam ki.

Astro Duel letöltése iPadre (2,69 €)
Astro Duel letöltése OS X-re (ingyenes)

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!