imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Audi modellekbe is jön a CarPlay


Az Apple még a tavalyi WWDC-n jelentette be autós platformját, mely CarPlay névre hallgat. Ennek segítségével sokrétűen használhatjuk az iPhone-unkat a kompatibilis autókban, például diktálhatunk és vezérelhetjük a telefont Sirivel, de az egész beépített multimédia-rendszer felett átveheti az irányítást az iPhone, a megszokott letisztult kezelőfelülettel.

Az Audi a most lezajlott Google I/O konferencián a Google által létrehozott Open Automotive Alliance alapító tagjaként szerepelt. Úgy tűnik azonban, hogy a német cég nem csak egy irányban akar terjeszkedni, így egy mai sajtóközleményben bejelentették, hogy az Android Auto megoldás mellett az Apple-féle CarPlay-t is támogatni fogják a jövőre érkező modellek.

Az Audi Multi Media Interface (MMI) integrációról ezt nyilatkozta Prof. Dr. Ulrich Hackenberg, az Audi AG igazgatótanácsának tagja:

Az ügyfeleink mindig elérhetőek akarnak lenni, és szeretnék ugyanazokat a funkciókat használni az autójukban is, amiket az okostelefonjaikból ismertek meg. Éppen ezért, szorosan együttműködünk az olyan piacvezető cégekkel, mint a Google és az Apple. A jövőben az ügyfeleink az okostelefonjuk megszokott operációs rendszerét használhatják az autóikban is.

Audi CarPlay

A sajtóközleményben említik, hogy az Audi mérnökei együtt dolgoznak az ügyön a Szilícium-vögyben az Apple-el, bár ezzel kapcsolatban nem érkezett megerősítés az Apple részéről, az Audi még nem is szerepel az Apple CarPlay oldalán felsorolt gyártók között – amik egyébként az alábbiak: Ferrari, Honda, Hyundai, Mercedes-Benz, Volvo, BMW, Chevrolet, Citroen, Ford, Jaguar, KIA, Land Rover, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Subaru, Suzuki, Toyota.

A fejegység-gyártók is igyekeznek integrálni a CarPlay-t a készülékeikbe, a Pioneer megoldásáról korábban mi is hírt adtunk. Egyébként szerintem érdekes, hogy mennyire lassan mennek végbe a fejlesztések az autóiparban, már több mint egy éve jelentették be a CarPlay platformot, de azóta sem nagyon kapható olyan modell, amibe beépítették volna a megoldást.

Forrás: AppleInsider, képek: Audi.

iPhone 40 000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!