imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Automatikusan újrahangolhatja magát a HomePod, ha elmozdítják a helyéről


Minderről egy frissen jóváhagyott szabadalmi kérelemből tudunk, ami ha megvalósul, még kényelmesebbé teheti, az amúgy is önkalibrációra képes HomePod használatát.

A decemberben forgalmazásra kerülő HomePod egyik legjobban kiemelt képessége a bemutató során a “spatial awareness” névre keresztelt funkció volt, ami nagyjából annyit tesz, hogy az eszköz folyamatosan figyeli majd, hogy milyen akusztikai paraméterekkel rendelkező pozícióba telepítette a felhasználója.

A HomePod, a térbeli pozíciói folyamatos monitorozásával automatikusan képes állítani hangzását, attól függően, hogy a szoba melyik pontján van. Ez az automatikus “szobaérzékelő” technológia lehetővé teszi a HomePod számára, hogy gyorsan megtanulja a térbeli pozícióját, függetlenül attól hogy az a sarokban, az asztalon, vagy a könyvespolcon van, majd másodperceken belül magával ragadó, optimalizált zenei élményt képes biztosítani. – írja az Apple

Nem hangzik rosszul, ugye? Na akkor most képzeljük el, hogy ezt az egészet még egy szinttel tovább fejleszti az Apple. Legalábbis erről a szándékról tanúskodik a most megszerzett szabadalom. A leírásból kiderült, hogy a tervek szerint a HomePod nemcsak, hogy magától állítja majd be az ideális hangzásvilágot, hanem azt is érzékelheti, ha elmozgatják a helyéről, majd, amint újra nyugvópontra ért, ismét elvégzi a kalibrációt.

Egy hangszóró üzembe helyezésekor úgy konfigurálják és pozicionálják az eszközt, hogy az általa kibocsájtott hang a hallgató irányába szóljon a legjobban. Ugyanakkor a hangszóró bárminemű elmozgatása szükségessé teheti 1.) a konfiguráció manuális finomhangolását 2.) a rendszer teljes újrakalibrálását, annak érdekében, hogy a generált hang ismét a célhallgatóra legyen állítva.

Ennek értelmében, a hagyományos rendszereknél a hallgatónak saját maga kell meghatározza, hogy vajon egy vagy több kihangosító elmozdult-e annyira, hogy újrakalibrálást és beállítást kell-e végrehajtani. Ez az ismételt kézi meghatározása a mozgásnak és az ezzel járó újrahangolás időigényessé válhat, és szegényes felhasználói élményt nyújthat.

Az alább tárgyalt rendszer és módszer lehetővé leírja, hogy miként határozhatja meg egy készülék, hogy elmozdították, megdöntötték, elforgatták vagy hogy megváltozott a környezete, majd hogy ezen paraméterekből ítélve szükséges-e módosítani és/vagy újrakalibrálni a hangszóró vagy hangszóró rendszer hangzását.

Magyarul az Apple azt szeretné elérni, hogy bárhová is viszik a HomePodot, az emberi beavatkozás nélkül magától felmérje a helyzetét és automatikusan a lehető legjobb hangzásra kalibrálja magát. Ez értelemszerűen akkor lehet szuperhasznos, ha kihasználva a termék könnyű hordozhatóságát, a felhasználói folyamatosan mozgatják. Főzéshez a konyhába, esti zenehallgatáshoz a nappaliba, munkához a dolgozószobába és a többi…

A szabadalmi leírás a továbbiakban hosszasan tárgyalja, hogy milyen érzékelőkkel és szenzorokkal lehetne ezt megfelelően kivitelezni. Akad köztük olyan, ami már most megvan a HomePodban, így semmi nem zárja ki, hogy akár egy szoftverfrissítéssel bármikor meglepjék az újdonsült tulajokat ezzel a hasznos képességgel. Persze, mint minden szabadalomnál, ennél sem tudhatjuk hogy megvalósul-e valaha, mindenesetre igazából a dolog fele már kész van, már csak a másik felét kell hozzátenni…

Forrás: 9to5mac

Bár a HomePod érkezéséig még várnunk kell, azért akad az Apple-nek más varázslatos dolgokra képes audióeszköze is. Igen az AirPods-ra gondoltunk és az a szerencsés helyzet állt elő, hogy most újra érkezett hozzánk egy nagyobb adag a termékből, érdemes még az előtt lecsapni rá, hogy ismét elkapkodnák az összeset.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!