imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Automatikus válaszüzenet-küldés beállítása a Mail alkalmazásban


Ha az ember szabadságra megy vagy bármilyen más egyéb okból huzamosabb ideig nem tud válaszolni az emailekre, jól jöhet, ha erről tájékoztatást tud adni az üzenetet küldő fél számára. Ebben segíthet az Apple Mail alkalmazás következő beállítása.

Valószínűleg legtöbbünk tonnaszámra kapja az emaileket az átlagos munkanapokon. Nincs is ezzel baj, ez a világ rendje így a 21. században. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a nyaralásod alatt is a beérkező üzenetekkel kell foglalkoznod, hagyj egy kis időt magadnak a pihenésre.

Ebben tud segíteni a következő apró tipp, amelynek segítségével megadhatunk a Mail alkalmazás számára olyan elküldendő válaszüzeneteket, amiket a minket kereső partnerek kapnak automatikusan, amíg mi szabadságon vagyunk. Mutatjuk, mit kell tenned:

  • Nyisd meg a Mail alkalmazást
  • A Beállítások menüben kattints a Szabályok fülre
  • Kattints az Szabály hozzáadása lehetőségre
  • Az első sorban megadhatsz egy leírást a frissen létrehozott szabálynak, például: „Out of Office Message“, hogy később is tudd, miről van szó
  • Ezután egy sor különböző legördülő menüből választhatsz a testreszabási lehetőségek közül
  • Egy tényleges Out of Office Message esetén érdemes bármelyre állítani az Ha után kondíciót
  • Majd a harmadik sorban kiválasztani az Bármely címzett opciót
  • a Műveletek végrehajtása menüpontban válaszd a Válasz az üzenetre lehetőséget
  • ekkor egy új ablak fog felbukkanni. Ebben értelemszerűen azt az üzenetet érdemes beírni, amit válasznak szánsz, például: „A héten szabadságon vagyok, kérem vegye fel a kapcsolatot Kis Balázs kollégámmal az alábbi címen: kiss.balazs@xy.hu”
  • Ha megvagy kattints az OK gombra és ezzel meg is volnál a beállítással

Ha visszatértél a szabadságról, már csak egyetlen feladatod maradt: kikapcsolni az automatikus válaszküldést. Ehhez nem kell mást tenned, mint kivenni a pipát az előbb létrehozott szabály neve mellől a Szabályok menüpontban.

Természetesen a fent leírt módszer csak egy, a lehetséges variációk közül. Érdemes átböngészni a lehetőségeket, hogy tökéletesen saját igényeid szerint tudd bekalibrálni a funkciót.

Reméljük tudtunk segíteni benne, hogy egy fokkal nyugodtabban teljen a pihenés!

További tippekért és trükkökért a vonatkozó rovatunkat érdemes meglátogatni.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!